Tak, dzięki Przemek za wychwycenie mojego błędu. Poniżej poprawiony rysunek.
Tak więc jak już dołożysz brakujący kabelek to miej pod ręką gaśnicę i załączaj 230V.
SRW-01 podłączenie
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Udało się wszystko fajnie podłączyć i działa, serdecznie dziękuje wszystkim za pomoc teraz tylko konfiguracja. Mam jeszcze jedno pytanie, obecnie użyłem przewod dy 1,5 ale są one dość „twarde” a w puszce brakuje mi troszkę miejsca żeby zmieścić sterownik i założyć przyciski, pytanie brzmi czy mogę użyć innego kabla do połączenia „miekszych” które będzie łatwiej upchnąć w puszce
-
Tak, spokojnie możesz użyć linkę 0,75 mm2
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Dzień dobry. A czy z msrw-01 możecie mi proszę pomóc? Już trochę próbowałem łączyć ale nie wiem co dalej i czy do tej pory dobrze
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Wrzuć zdjęcie łącznika z tyłu.
A co ja bym zrobił to:
- skróciłbym przewody (szary i brązowy) wchodzące do mSRW Out-1, Out-2
- 230V które wychodzi z puszki zakończył bym złączką WAGO a dopiero od niej odpowiednio do Zamela i do Berkera,
A co ja bym zrobił to:
- 230V które wychodzi z puszki zakończył bym złączką WAGO a dopiero od niej odpowiednio do Zamela i do Berkera,
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01
-
Wrócę do domu to umieszczę dokładniejsze foto. Obecnie z tego co pamiętam z Berkera ze złącza L wychodzą widoczne na wcześniejszym zdjęciu brązowe przewody a poniżej jest złącze oraz gdzie były podłączone przewody szary i brązowy ciemny.
-
Dziękuję za obecne rady i proszę o dalszeMadOnion78 wrote: Thu Oct 12, 2023 5:06 am Wrzuć zdjęcie łącznika z tyłu.
A co ja bym zrobił to:
-
W tzw. międzyczasie narysowałem coś sam, patrząc na schemat w internecie:
Z puszki w ścianie wychodzi 8 przewodów:
- 2 niebieskie,
- 3 ciemno brązowe (2 grube, 1 cienki)
- 1 czarny cienki,
- 1 szary cienki
- 1 ciemno brązowy.
Cienkie przewody podejrzewam, że są od silnika rolety.
Cienki czarny wyjąłem z kostki WAG, bo tam był wpięty z niebieskimi od początku i wpiąłem do N mSRW.
W sumie do wszystkich przewodów jakie były pierwotnie przed montażem mSRW dołożyłem:
- 1 niebieski z kostki WAG do N
- 2 pomarańczowe z włącznika do mSRW,
- 2 grube brązowe, jeden do mSRW (L), drugi do Berkera (L)
Proszę o info czy moje rozumowanie jest poprawne w tekście i na rysunku.
Jeszcze nic nie przepinałem, to tylko dywagacje na rysunku
Z puszki w ścianie wychodzi 8 przewodów:
- 2 niebieskie,
- 3 ciemno brązowe (2 grube, 1 cienki)
- 1 czarny cienki,
- 1 szary cienki
- 1 ciemno brązowy.
Cienkie przewody podejrzewam, że są od silnika rolety.
Cienki czarny wyjąłem z kostki WAG, bo tam był wpięty z niebieskimi od początku i wpiąłem do N mSRW.
W sumie do wszystkich przewodów jakie były pierwotnie przed montażem mSRW dołożyłem:
- 1 niebieski z kostki WAG do N
- 2 pomarańczowe z włącznika do mSRW,
- 2 grube brązowe, jeden do mSRW (L), drugi do Berkera (L)
Proszę o info czy moje rozumowanie jest poprawne w tekście i na rysunku.
Jeszcze nic nie przepinałem, to tylko dywagacje na rysunku
-
Koło na schemacie to puszka czy silnik ?
Jeśli masz tam trzy powody PE to może oznaczać, że przewód zasilający (3-żyłowy) wędruje do kolejnej puszki .
Jeśli masz tam trzy powody PE to może oznaczać, że przewód zasilający (3-żyłowy) wędruje do kolejnej puszki .
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01