Przyczyna znaleziona , problem był w tym, iż skrypt php który zapisuje dane ze stacji do plików, miał problem z ich zapisem , ponieważ brakło miejsca na dysku , usunąłem kilka rzeczy w tym tez stare logi i zwolniło się ze 100% na 97%. Dane w aplikacji pojawiły się nie mal od razu , nie zwróciłem uwagi wcześniej że pliki które tworzy skrypt php zmienia tylko stopkę czasową a sam plik jest pusty . Będę musiał rozważyć wymianę dysku na większyklew wrote: Fri Aug 11, 2023 8:55 pmZerknij do /var/log/syslog (lub jakiejś starszej kopii tego pliku).Poszukaj logów z supla-device. Powinieneś tam widzieć gdzieś start aplikacji po tym resecie. Następnie poszukaj kilku ostatnich logów sprzed tego startu.shimano73 wrote: Fri Aug 11, 2023 7:08 pm Takie pytanie , mam zainstalowany supla-device for linux na moim wyse i działa super, on zbiera dane ze stacji pogodowej .
Przedwczoraj dane przestały się pokazywać w aplikacji. Sprawdziłem aktualne dane i pliki z których korzysta supla-device były aktualne , Supla-device też działała bo mam ustawiony skrypt {{not state(wyse).connected}} co 10 min daje powiadomienie a nie dawał . Zresetowałem terminal i zaczęło działać poprawnie, dane pojawiły się w aplikacji,
Jak sprawdzić następnym razem w czym problem, które logi sprawdzić. Zauważyłem to że nie działa dopiero gdy przestały się przymykać rolety gdy jest zbyt gorąco na zewnątrz a warunki są powiązane ze stacja pogodową.
Jak będzie niewiele, to możesz zmienić poziom logowania ustawiającnp. pod "name" urządzenie w yaml - to włączy dodatkowe logi i gdyby coś się ponownie stało, to będzie jakiś ślad.Code: Select all
log_level: debug