Sonoff dual r3

uchnast.michal

RomanG wrote: Fri Jan 20, 2023 3:40 pm Witam!
Mam pytanie; czy działa pomiar prądu po wgraniu softu wygenerowanego na builder GG? Do wyboru są tylko BL0937 i CSE7766, a w sonoff dual R3 może być BL0930 lub CSE7761. Takie informacje zaciągnąłem ze str. Tasmota.
W GG nie ma wsparcia dla tego modułu i raczej nie będzie, ostateczne stanowisko @krycha88
Osobiście ubolewam ale rozumiem argumentację kolegi niemniej podbiłem temat viewtopic.php?p=142212#p142212 :lol:
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
Lector

No i u mnie się wala po biurku z zamiarem montaż w gniazdkach na tarasie.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
YoMan

uchnast.michal wrote: Fri Jan 20, 2023 4:51 pm
W GG nie ma wsparcia dla tego modułu i raczej nie będzie, ostateczne stanowisko @krycha88
Osobiście ubolewam ale rozumiem argumentację kolegi niemniej podbiłem temat viewtopic.php?p=142212#p142212 :lol:
Jak to jest z tym pomiarem w DualR3? Jaki tam jest układ i czy pojawił się w GG? Nie bardzo śledziłem wątek.
YoMan

YoMan wrote: Wed Aug 09, 2023 11:45 pm
uchnast.michal wrote: Fri Jan 20, 2023 4:51 pm
Jak to jest z tym pomiarem w DualR3? Jaki tam jest układ i czy pojawił się w GG? Nie bardzo śledziłem wątek.
Krystian ma lipę z czasem. Kilkakrotnie już z nim rozmawiałem na ten temat. Rozumie dlatego czekam cierpliwie aż pojawi się "ten" moment:)
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
Dejwis

Witam .

I wiadomo coś czy da się ogarnąć ten pomiar energii w Dual R3 ?
mareks6

no teraz to mnie zaskoczyliście. Przed chwilą wgrałem oprogramowanie do DUALa R3 i zaskoczony szukałem tu na forum informacji czemu nie mogę ogarnąć miernika prądu tam. No i teraz trafiłem na ten wątek i widzę, że GG nie ma wsparcia na ten układ pomiarowy :o Na szczęście kupiłem tylko jeden taki moduł. Byłem przekonany, że tam siedzi BL0937, dopiero na stronie tasmota przeczytałem BL0930...

Może jednak kiedyś ktoś ogarnie ten układ pomiarowy...
Fanfictio

Koledzy kupiłem takiego sonoffa i walczę żeby go przeprogramować. Jest to moje pierwsze urządzenie z którym coś chce powalczyć ale pókji co przegrywam.
Mam programator USB UART. Uruchamiam Flash download tool, przewody wlytowane w płytkę, wciskam przycisk na urządzeniu, podłączam programator do USB w lapku, daje Erase, a w konsoli wyskakują same kropki. Co robie nie tak? Sprawdzałem na dwóch różnych kompach (win 10 i Win 11). Samo urządzenie dodałem do ewelinka więc działa. Tylko dla czego nie mogę skasować zawartości?
Pobrałem inną wersję Flash Download Toola to w konsoli wyświetla się esp_sync_blocking.
YoMan

Fanfictio wrote: Mon Jun 17, 2024 3:53 pm Koledzy kupiłem takiego sonoffa i walczę żeby go przeprogramować. Jest to moje pierwsze urządzenie z którym coś chce powalczyć ale pókji co przegrywam.
Mam programator USB UART. Uruchamiam Flash download tool, przewody wlytowane w płytkę, wciskam przycisk na urządzeniu, podłączam programator do USB w lapku, daje Erase, a w konsoli wyskakują same kropki. Co robie nie tak? Sprawdzałem na dwóch różnych kompach (win 10 i Win 11). Samo urządzenie dodałem do ewelinka więc działa. Tylko dla czego nie mogę skasować zawartości?
Pobrałem inną wersję Flash Download Toola to w konsoli wyświetla się esp_sync_blocking.
uruchomiłes FlashDownload w opcji esp32? Wciskasz guzik podczas podania zasilania (w sensie trzymasz)? Dobrze przewodu rx i tx (nie odwrotnie)?
YoMan

Return to “GUI Generic”