Gniazdko Nous A1T

LukiSpajder

Wyciągniesz bez problemu płytkę naciskając na bolce , pod spodem są piny pod taką czarną naklejką. A z tasmoty ,bez rozbierania też się da .😁
Pietras81

Ja nie wiem po co rozbierać i szukać problemów. Najpierw zrobić aktualizacje tasmoty podając plik ota z poprzedniego linku a potem wgrywasz suple. Json w temacje jest podany do wygenerowania właściwego softu.
https://pietras-81.aqi.eco/
Simono

Czyli w drugim kroku co dokładnie wrzucić przez OTA?
Pietras81

Simono wrote: Tue Aug 23, 2022 12:23 pm Czyli w drugim kroku co dokładnie wrzucić przez OTA?
Generujesz na stronie https://gui-generic-builder.supla.io/ Ustawienia kompilacji, Płytka - tam wybierasz zdefiniowana jako JSON, poniżej wklejasz {"NAME":"NOUS A1T","GPIO":[17,0,0,0,134,132,0,0,131,57,21,0,0]} dodatkowo w zakładce Sterowanie - "LED załączenia przekaźnika"
Wygenerowany plik wgrywasz do gniazdka
Pozdrawiam
Simono

Dzięki za info
MarcinWLCK

Cześć.
Po aktualizacji (wgrywałem ręcznie) nie mam pomiaru parametrów energii. Ktoś ma pomysł co się mogło stać?
Dodam, że mam dwie sztuki tego urządzenia i w pierwszej kolejności udało się wgrać suplę przez OTA, ale dioda nie reagowała tak jak chciałem to znaczy świeci gdy jest wyłączony a gaśnie na włączonym. Przeglądłem ten temat i próbowałem kilku plików tak jak w pierwszej zakładce, jednak po której tam próbie wgrania w konfiguracji pojawiły się artefakty zamiast prawidłowych opisów i nic się już nie dało z tym zrobić wgrywając pierwszy plik który działał, więc rozebrałem i wgrałem konwerterem. Gniazdko działa, ale nie ma tego pomiaru. Drugie gniazdo działa dobrze poza tym tym stanem diody (wgrane przez OTA)
Pietras81

MarcinWLCK wrote: Tue Jul 02, 2024 7:55 am Cześć.
Po aktualizacji (wgrywałem ręcznie) nie mam pomiaru parametrów energii. Ktoś ma pomysł co się mogło stać?
Dodam, że mam dwie sztuki tego urządzenia i w pierwszej kolejności udało się wgrać suplę przez OTA, ale dioda nie reagowała tak jak chciałem to znaczy świeci gdy jest wyłączony a gaśnie na włączonym. Przeglądłem ten temat i próbowałem kilku plików tak jak w pierwszej zakładce, jednak po której tam próbie wgrania w konfiguracji pojawiły się artefakty zamiast prawidłowych opisów i nic się już nie dało z tym zrobić wgrywając pierwszy plik który działał, więc rozebrałem i wgrałem konwerterem. Gniazdko działa, ale nie ma tego pomiaru. Drugie gniazdo działa dobrze poza tym tym stanem diody (wgrane przez OTA)
To może przed wgraniem wyczyść esp - nie ma szans że po wgraniu przez OTA działa a po kablu nie skoro wgrywasz ten sam plik. Możesz jeszcze wgrać Uploader i potem przez ota wgrać ale to trochę w koło.
MarcinWLCK

Pietras81 wrote: Tue Jul 02, 2024 12:04 pm
MarcinWLCK wrote: Tue Jul 02, 2024 7:55 am Cześć.
To może przed wgraniem wyczyść esp - nie ma szans że po wgraniu przez OTA działa a po kablu nie skoro wgrywasz ten sam plik. Możesz jeszcze wgrać Uploader i potem przez ota wgrać ale to trochę w koło.

Robiłem na wszelakie sposoby. Być może przy rozbieraniu coś uszkodziłem, ale patrzyłem kilka razy i wszystko wygląda w porządku. Może ten błędny plik coś uszkodził.

Return to “GUI Generic”