oczywiście. Na załączonym przykładzie czwarta ikona jest niestandardowa, wgrana przeze mnie. Jeżeli ją wybiorę to już nie będę mógł wrócić do żadnej z pierwszych trzech ikon, które są w cloudzie "na start". Muszę wówczas zmienić funkcję na np. wyłącznik zasilania i z powrotem na wyłącznik światła, żeby ustawiła się domyślna ikona żarówki. Wtedy mogę znowu wybierać dowolną ikonę z całego zestawu. Niestety ta operacja usuwa kanał z grup.
v22.07
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
-
Witam,
Potwierdzam błąd z ikonami.
Zamiast ikony oświetlenia „ Duży pokój - włącznik światła” mam teraz ikonę pompki obiegowej z innego konta, na którym sprawdzałem, czy da się zmienić ikonki.
W chwili obecnej nie da się powrócić do standardowej ikony.
Apka na iphone pobiera ikonki z innego konta.
Przy okazji, witam Wszystkich serdecznie na Forum Supla.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Potwierdzam problem uniemożliwiający powrót do standardowej ikony po wybraniu własnej. W następnym wydaniu będzie poprawiony.
Co masz na myśli pisząc, że pobiera ikony "z innego konta"?
-
A ja wracam do mojego pytania.
Czy da radę zwiększyć ilość operacji w danej scenie?
Mam własnego clouda i mam duża scenę która odpowiada za włączenie zraszaczy:
"włącz zraszacz 1"
"podane opóźnienie"
"wyłącz zraszacz 1"
"włącz zraszacz 2"
itp.
brakuje mi kilka wpisów, aby jedną sceną załatwić sprawę. Wiem że mogę na sam koniec dodać wykonanie innej sceny w której bym zawarł pozostałe zraszacze, ale chciałbym mieć to w jednej scenie.
Z innej beczki.
Czy jest/będzie opcja "kopiuj scenę"? mam np. scenę w której chcę zmienić wariant, polegający na zmianie opóźnienia w danej scenie i chciałbym tylko zmienić dany czas i zapisać kopie sceny.
Dodatkowo fajne by było możliwość w danej scenie wstawienie (gdzieś w środku sceny) jeszcze nowej operacji. Np. Dzisiaj mam scenę w której włącz lampę "1", potem po czasie włącz lampę "2". Chciałbym zmienić scenę przez włączenie lampy "1", potem lampa "3", a dopiero potem lampa "2". Obecnie musze robić daną scenę od początku. Zakładam oczywiście że w danej scenie mam dużo operacji to wstawienie czegoś w scenie robi się ciężkie.
"włącz zraszacz 1"
"podane opóźnienie"
"wyłącz zraszacz 1"
"włącz zraszacz 2"
itp.
brakuje mi kilka wpisów, aby jedną sceną załatwić sprawę. Wiem że mogę na sam koniec dodać wykonanie innej sceny w której bym zawarł pozostałe zraszacze, ale chciałbym mieć to w jednej scenie.
Z innej beczki.
Czy jest/będzie opcja "kopiuj scenę"? mam np. scenę w której chcę zmienić wariant, polegający na zmianie opóźnienia w danej scenie i chciałbym tylko zmienić dany czas i zapisać kopie sceny.
Dodatkowo fajne by było możliwość w danej scenie wstawienie (gdzieś w środku sceny) jeszcze nowej operacji. Np. Dzisiaj mam scenę w której włącz lampę "1", potem po czasie włącz lampę "2". Chciałbym zmienić scenę przez włączenie lampy "1", potem lampa "3", a dopiero potem lampa "2". Obecnie musze robić daną scenę od początku. Zakładam oczywiście że w danej scenie mam dużo operacji to wstawienie czegoś w scenie robi się ciężkie.
-
fracz wrote: Thu Aug 25, 2022 12:33 pm Potwierdzam problem uniemożliwiający powrót do standardowej ikony po wybraniu własnej. W następnym wydaniu będzie poprawiony.
Mam na apce 4konta /Twoje konta/, na jednym z tych kont, mam sterowanie pompką obiegową i związaną z tym sterowaniem ikonkę pompki. I właśnie ta ikonka pompki pokazała się w drugim koncie, gdzie same podmieniły się własne ikony oświetlenia, zamiast ikonek oświetlenia pokazuje się pompka.
Pozdrawiam.
-
A ile wpisów u ciebie to max? Ja największą scene mam chyba 10. Jeszcze nie dotarłem do limitu.procekms89 wrote: Thu Aug 25, 2022 7:11 pm A ja wracam do mojego pytania.
"włącz zraszacz 1"
"podane opóźnienie"
"wyłącz zraszacz 1"
"włącz zraszacz 2"
itp.
A tak BTW to uderz do kolegi @lukfud. Ma fajne urządzenie + własny soft na 10 sekcji z kilkoma fajnymi ficzerami za rozsądne pieniądze.
Dodaj na końcu i przeciągnij we wlasciwe miejsceprocekms89 wrote: Thu Aug 25, 2022 7:11 pm Dodatkowo fajne by było możliwość w danej scenie wstawienie (gdzieś w środku sceny) jeszcze nowej operacji. Np. Dzisiaj mam scenę w której włącz lampę "1", potem po czasie włącz lampę "2". Chciałbym zmienić scenę przez włączenie lampy "1", potem lampa "3", a dopiero potem lampa "2". Obecnie musze robić daną scenę od początku. Zakładam oczywiście że w danej scenie mam dużo operacji to wstawienie czegoś w scenie robi się ciężkie.
Last edited by YoMan on Fri Aug 26, 2022 7:52 am, edited 1 time in total.
YoMan
-
Wyglada trochę na błąd apki. Zresetowałeś telefon? Ikonka się podmieniła też w cloudzie?misiolo wrote: Thu Aug 25, 2022 7:37 pmfracz wrote: Thu Aug 25, 2022 12:33 pm Potwierdzam problem uniemożliwiający powrót do standardowej ikony po wybraniu własnej. W następnym wydaniu będzie poprawiony.
Mam na apce 4konta /Twoje konta/, na jednym z tych kont, mam sterowanie pompką obiegową i związaną z tym sterowaniem ikonkę pompki. I właśnie ta ikonka pompki pokazała się w drugim koncie, gdzie same podmieniły się własne ikony oświetlenia, zamiast ikonek oświetlenia pokazuje się pompka.
Pozdrawiam.
YoMan
-
Ja mam 15 sekcji do sterowania, plus jeden sygnał do włączenia zasilacza 24V. Czyli razem 16 sygnałów.YoMan wrote: Fri Aug 26, 2022 6:29 amA ile wpisów u ciebie to max? Ja największą scene mam chyba 10. Jeszcze nie dotarłem do limitu.procekms89 wrote: Thu Aug 25, 2022 7:11 pm A ja wracam do mojego pytania.
"włącz zraszacz 1"
"podane opóźnienie"
"wyłącz zraszacz 1"
"włącz zraszacz 2"
itp.
A tak BTW to uderz do kolegi @lukfud. Ma fajne urządzenie + własny soft na 10 sekcji z kilkoma fajnymi ficzerami za rozsądne pieniądze.
Dodaj na końcu i przeciągnij we wlasciwe miejsceprocekms89 wrote: Thu Aug 25, 2022 7:11 pm Dodatkowo fajne by było możliwość w danej scenie wstawienie (gdzieś w środku sceny) jeszcze nowej operacji. Np. Dzisiaj mam scenę w której włącz lampę "1", potem po czasie włącz lampę "2". Chciałbym zmienić scenę przez włączenie lampy "1", potem lampa "3", a dopiero potem lampa "2". Obecnie musze robić daną scenę od początku. Zakładam oczywiście że w danej scenie mam dużo operacji to wstawienie czegoś w scenie robi się ciężkie.
-
No to na razie pozostaje ci podzielić na 2 części i zrobić dwie sceny + trzecią która uruchamia zasilacz i potem kolejne dwie. Zmniejszyłbym ilość wpisów na scenie ustawiając zraszacze jako automaty schodowe - wówczas podajesz tylko start i opóźnienie włączenia następnego zraszacza (nie musisz podawać wyłączenia) - sprawdź czy ta ilość wpisów się zmieści w scenie.procekms89 wrote: Fri Aug 26, 2022 8:55 am Ja mam 15 sekcji do sterowania, plus jeden sygnał do włączenia zasilacza 24V. Czyli razem 16 sygnałów.
Natomiast chyba jednak bym poszedł w sterownik, o którym pisałem (oczywiście x2) ponieważ on działa niemal offlineowo. Jedynie sygnał startu musi pójść z clouda a potem wszystkie sekcje, czasy uruchamiają się offline, czujnik deszczu działa offline. Ewentualnie może pobrać prognozę z neta. W razie braku neta możesz również odpalić z przycisku fizycznego.
BTW: chyba jesteś sporo poza statystyczną skoro masz aż tyle sekcji. Biorąc swój przykład ogrodu jako wyznacznik to mi wychodzi, że masz ponad 6000 m3 do podlania .... albo wyspecjalizowaną uprawę
YoMan