SRW-01 - Problem z ustawieniem

Sterownik rolet
pzygmunt

To są marginesy czasowe, które można wyłączyć / zmniejszyć co jest niezalecane. Czas zamknięcia i otwarcia minimalnie zmienia się w czasie. Do tego czas mierzony ręcznie różni się zwykle częściami sekundy od rzeczywistego. To powoduje, że SRW po kilku zmianach pozycji minimalnie się rozkalibrowuje. Marginesy służą temu by ten proces rozkalibrowania cofnąć.

Zmianę ustawień przycisku dokonujesz na stronie 192.168.4.1. Aby tam się dostać przełącz moduł w tryb konfiguracji. Połącz się z rozgłaszaną siecią WIFi i otwórz http://192.168.4.

viewtopic.php?t=10255
ponczur

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Dla wszystkich którzy czytają ten wątek oraz szukają modułów do Rolet Ja mogę szczerze polecić Supla. Testowałem różne i te najbardziej odpowiadają mi przedewszystkim przez szybką możliwość zalogowania się do chmury. Dla mnie to było kluczowe. Klikam apkę w telefonie i już jest otwarta strona Supla gdzie bawiłem się Sonoffami i czas czekania na zalogowanie jest czasami b. denerwujący. Na moim telefonie czekam 10 sekund. Generalnie czekam na wersję mini i kupuję resztę modułów na cały dom ( rolety + światło ). Czy wiadomo kiedy będą dostępne w sprzedaży.
pzygmunt

O to już trzeba pytać Zamel. Najlepiej jak do nich zadzwonisz.
komanch

Pozwolę sobie kontynuować temat, mam aktualnie ustawienia jak poniżej,
pytanie, do czego służą i jak używać Czujnik otwarcia i przycisk Kalibruj?

Image
pzygmunt

Czujnik otwarcia zwykle nie jest używany. Kliknięcie przycisku "Kalibruj" spowoduje, że roleta spróbuje ponownie ustalić krańcowe pozycje.
lesny8

komanch wrote: Sun Jul 30, 2023 5:55 pm Pozwolę sobie kontynuować temat, mam aktualnie ustawienia jak poniżej,
pytanie, do czego służą i jak używać Czujnik otwarcia i przycisk Kalibruj?

Image
Czujnik otwarcia mało kto wykorzystuje, bo mało kto ma taki czujnik przy roletach. Jakbyś takowy miał, na jakimś urządzeniu, które by przekazywało jego stan do Supli, to mógłbyś go przypisać do tego kanału. Informował by dodatkowo serwer o całkowitym zamknięciu/otwarciu, podobnie jak to jest przy bramach, furtkach, drzwiach, itd.
czujniki.jpg
Przycisk kalibruj, kalibruje :) Czasami może dojść do rozjazdu wizualizacji z fizycznym położeniem rolety, wtedy użyj tego przycisku, lub ikonki z linijką na widoku szczegółowym kanału rolety (musisz podać wtedy hasło do konta, żeby kalibrację rozpocząć).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:

Return to “ZAMEL SRW-01”