Dimmer sterowany jednym przyciskiem
-
Sprawdzę wieczorem po stronie biblioteki.
-
To zachowanie wynikające z implementacji w bibliotece.
Postaram się to poprawić w najbliższym czasie. Jakbym się tutaj nie odzywał, to jeśli komuś zależy na tym, to niech się upomina
Postaram się to poprawić w najbliższym czasie. Jakbym się tutaj nie odzywał, to jeśli komuś zależy na tym, to niech się upomina

-
Mogę się grzecznie przypomnieć?klew wrote: Sat Aug 13, 2022 9:18 pm To zachowanie wynikające z implementacji w bibliotece.
Postaram się to poprawić w najbliższym czasie. Jakbym się tutaj nie odzywał, to jeśli komuś zależy na tym, to niech się upomina![]()

-
Pewnie

-
Głupio mi prosić Klew ale jak by gdzies kiedys w wolnej chwili udało by Ci się dolozyc do biblioteki rowniez warunkowanie PWM bylo by cudnie. Obecnie w żaden sposób nie umiem ugrysc tego tak aby powyzej pewnej jasności tasmy LED załączać przekaźnik z tradycyjnym oświetleniem . Skrypty Fracza też nie wiedziec czemu nie reauja na na wyzwalanie sceny zmianą kanalu Brightness (pisalem w osobnym watku o tym). W tobie nadzieja
-
Dodałem na listępetione wrote: Thu Aug 25, 2022 10:54 am Głupio mi prosić Klew ale jak by gdzies kiedys w wolnej chwili udało by Ci się dolozyc do biblioteki rowniez warunkowanie PWM bylo by cudnie. Obecnie w żaden sposób nie umiem ugrysc tego tak aby powyzej pewnej jasności tasmy LED załączać przekaźnik z tradycyjnym oświetleniem . Skrypty Fracza też nie wiedziec czemu nie reauja na na wyzwalanie sceny zmianą kanalu Brightness (pisalem w osobnym watku o tym). W tobie nadzieja![]()
https://github.com/SUPLA/supla-device/issues/6
-
to ja się też dopiszę do listy oczekujących. "Nogi na tym się nie złamie" ale faktycznie bywa upierdliwe jak jest 20% i chce się trochę ściemnić a pwm zasuwa przez całą skalę góra-dół
YoMan
-
Ogólnie do dimmer używam softu od @elmaya ale mam jeden sterownik gdzie używam GG i faktycznie trochę to męczące z tym pwm który działam min>>max>>min>>itd.
Dodatkowo może da się zaimplementować w bibliotece przy tej okazji jakieś delikatniejsze rozjaśnianie na maxa jak i gaszenie do min - takie delikatniejsze zachowanie ma właśnie soft elmaya
Dodatkowo może da się zaimplementować w bibliotece przy tej okazji jakieś delikatniejsze rozjaśnianie na maxa jak i gaszenie do min - takie delikatniejsze zachowanie ma właśnie soft elmaya