Nie było by to głupie rozwiązanie a przynajmniej było by to logicznie poukładane.krycha88 wrote: Tue Jan 24, 2023 10:00 am
Przyjrzałem się tematowi i mogę dodać powiązanie AT z RGBW/RGB/Dimmerem.
Jeżeli dodasz Przekaźnik1 oraz Dimmer1 sterowany Przyciskiem1 to dodadzą się dwa AT powiązane z kanałem Przekaźnika1 oraz Dimmera1 i będą sterowane z Przycisku1.
Jeżeli dodasz tylko Dimmer1 i Przycisk1 to doda się tylko AT sterowany Przyciskiem1.
Jeżeli dodasz nieprzypisany Przycisk to doda się osobny kanał AT.
Pasuje? Oczywiście spowoduje to konflikt aktualnych kanałów.
Natomiast zapytam czy jest możliwość dołożenia warunkowania PWM która od jakiegoś czasu jest w bibliotece?
lukfud wrote: Sat Aug 27, 2022 9:01 pm
Doszły akcje warunkowe dla RGB i RGBW.
Przykład dla RGBW, gdzie kanał podzielony jest na kolor i ściemniacz:Code: Select all
auto r3 = new Supla::Control::Relay(RELAY3_GPIO); auto r4 = new Supla::Control::Relay(RELAY4_GPIO); auto rgbw1 = new Supla::Control::RGBWLeds(R_GPIO, G_GPIO, B_GPIO, DIMMER_GPIO); // akcje dla ściemniacza rgbw1->addAction(Supla::TURN_ON, r3, OnGreater(60)); rgbw1->addAction(Supla::TURN_OFF, r3, OnLess(20)); // akcje dla poziomu jasności koloru rgbw1->addAction(Supla::TURN_ON, r4, OnGreater(60, true)); rgbw1->addAction(Supla::TURN_OFF, r4, OnLess(20, true));