ROW-04m problem wifi

Patryk
Posts: 2714
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Może Masz moduł z starszą wersją softu.
Jak już udało by Ci się połączyć z modułem, to wykonaj aktualizacje oprogramowania.
bocian00@wp.pl
Posts: 28
Joined: Sun Aug 21, 2022 1:19 pm

Post

Wszystkie moduły maja ten sam nr oprogramowania. Przed chwila polaczylem się z czterema ktore sa pomiedzy tym z którym nie umie się połączyć zeby zaznaczyć aktualizacje softu. Nie było rządnego problemu. Wszystkie 4 szt zrobilem w 2 minutki a z tym dziadem nie umie się połączyć.(drugi od lewej)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18616
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Która wersja oprogramowania ?
Wymontuj go i sprawdź czy tak samo się zachowa poza skrzynką.
bocian00@wp.pl
Posts: 28
Joined: Sun Aug 21, 2022 1:19 pm

Post

2.8.50
bocian00@wp.pl
Posts: 28
Joined: Sun Aug 21, 2022 1:19 pm

Post

Jutro spróbuję go odłączyć i skonfigurować w innym miejscu. Dam znać jakie wyniki.
bocian00@wp.pl
Posts: 28
Joined: Sun Aug 21, 2022 1:19 pm

Post

Witam ponownie. No i lipa. Poza swoim otoczeniem tez bez szans na konfiguracja modułu. Macie jakieś inne pomysły?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18616
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Kontakt z Zamel.
bocian00@wp.pl
Posts: 28
Joined: Sun Aug 21, 2022 1:19 pm

Post

Panowie bo nie napisałem chyba istotnej sprawy. Do opcji konfiguracji modułu potrzebuje się dostać żeby zmienić nazwę i hasło routera bo mi się zmienił a dostep do starego tez jeszcze posiadam,więc może jest możliwość zrobienia tego z tamtego starego routera?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18616
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Musisz tak czy siak przejść w tryb konfiguracji :/
Generalnie jeśli ESP wychodzi z trybu konfiguracji przy próbie połączenia się z jego WIFi to może świadczyć, że ESP ma problem z zasilaniem. Być może układ zasilania w tym module uległ uszkodzeniu.
bocian00@wp.pl
Posts: 28
Joined: Sun Aug 21, 2022 1:19 pm

Post

Ok. Mam😃😃😃. Juz pisze co zrobiłem. Połączyłem modul ze starym routerem, z pod clouda wszedłem w tryb konfiguracji, polaczylem się z wifi modułu,w przeglądarce wszedłem na adres modułu i zmienilem ustawienia routera. No i wszystko hula jak należy.Ciekawe dlaczego nie można było tego zrobić ręcznie?
Dziekuje wszystkim za podpowiedzi .
Pozdrawiam serdecznie.

Return to “ZAMEL ROW-04m”