sonoff PowR316 Origin - supla?

User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4098
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

No to według tabeli pomiar energii jest właśnie na GPIO16.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

Tak, wiem, lecz problem w tym ze nie działa :( działa tylko przekaźnik on/offale nie liczy i nie pokazuje napięcia

ew czy jest możliwość do powrotu oryginalnego firmware ?
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

nikt juz nie jest w stanie pomóc?
User avatar
lukfud
Posts: 2114
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

warma wrote: Sun Oct 02, 2022 4:38 pm Tak, wiem, lecz problem w tym ze nie działa :( działa tylko przekaźnik on/offale nie liczy i nie pokazuje napięcia
ew czy jest możliwość do powrotu oryginalnego firmware ?
Jeśli nie zrobiłeś kopii, to niestety już nie możesz wrócić do poprzedniego softu.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
krycha88
Posts: 5234
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

warma wrote: Sun Oct 02, 2022 9:46 am Witam,
zakupiłem taki wynalazek (na ESP 32 ?)https://energodom.pl/Sonoff-POW-R3-Orig ... ware-p3697 , lecz w opisie jest "SUPLA - Tylko jako przekaźnik 16A (aktualnie bez pomiaru prądu)."
Czy komuś udało się już ogarnąć sofcik tak by pokazywał stan licznika i mierzył kWh ?
sonof pow.PNG
Wrzuciłem odpowiednie poprawki do GG:
https://gui-generic-builder.supla.io/test.php

Szablon "Sonoff POW R3 Origin 16A"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://gui-generic-builder.supla.io/
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

dziala miernik pradu?
krycha88
Posts: 5234
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

warma wrote: Thu Oct 20, 2022 6:25 pm dziala miernik pradu?
aby pomiar zadziałał to:
1. https://gui-generic-builder.supla.io/test.php
2. Wybierasz szablon "Sonoff POW R3 Origin 16A"
3. Kalibracja układu
4. https://buycoffee.to/gui-generic-and-builder

:)
https://gui-generic-builder.supla.io/
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

dziękuje za informację. Jutro przetestuję ( chyba ze mozna zrobić aktualizację przez www? ) i stawiam kawe :)
User avatar
lukfud
Posts: 2114
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

warma wrote: Thu Oct 20, 2022 7:42 pm dziękuje za informację. Jutro przetestuję ( chyba ze mozna zrobić aktualizację przez www? ) i stawiam kawe :)
możesz przez www, soft jest już przetestowany na Twoim module.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

niby przez www wgrał się ale już nie łączy z wifi ani nie generuje wlasnej sieci :/ niestety nie mam przy sobie programatora :(


{EDIT} napiecie juz pokazuje :)

Dziękuje

Return to “Sprzęt”