ZAMEL THW-01 - Testy
-
Paczucha dojechał cała, biorę się za testy.
-
THW-01 dotarł w całości. Podłączony do zasilacza i bez żadnego problemu dodany do Cloud z poziomu aplikacji.
Sprawdziłem przełączenie modułu w tryb konfiguracji z poziomu Cloud. Moduł przełączył się w ten tryb po paru sekundach. Potwierdza to, że moduł usypia się na jakiś czas.
Sprawdziłem przełączenie modułu w tryb konfiguracji z poziomu Cloud. Moduł przełączył się w ten tryb po paru sekundach. Potwierdza to, że moduł usypia się na jakiś czas.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
W kolejnej wersji cloud-a będzie komunikat informujący, że to urządzenie śpi i przełączy się w tryb konfiguracji po wybudzeniu.
Obserwując informacje wyświetlane po dotknięciu (i) też można zauważyć, że odświeżają się te dane z opóźnieniem.
Obserwując informacje wyświetlane po dotknięciu (i) też można zauważyć, że odświeżają się te dane z opóźnieniem.
-
U mnie też już paczuszka zapukała do drzwi. Pierwsze testy przeprowadził kurier w w zasadzie Pani kurier
https://drive.google.com/file/d/1bACb0z ... sp=sharing
Na szczęście nic się nie stało dotarł cały.
Co do samego połączenia poszło błyskawicznie prosto z aplikacji.
Zrobiłem pierwsze porównanie:
Sorry ale w czujniku z ikea jest SHT30
Dołożyłem jeszcze po zdjęciu obudowy THW-01
https://drive.google.com/file/d/1bACb0z ... sp=sharing
Na szczęście nic się nie stało dotarł cały.
Co do samego połączenia poszło błyskawicznie prosto z aplikacji.
Zrobiłem pierwsze porównanie:
Sorry ale w czujniku z ikea jest SHT30
Dołożyłem jeszcze po zdjęciu obudowy THW-01
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Pietras81 on Tue Oct 11, 2022 5:32 pm, edited 2 times in total.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
U mnie również połączenie z aplikacji bez problemowe.
Pierwsze porównanie DIY oparty na DHT22 kontra THW-01
Pierwsze porównanie DIY oparty na DHT22 kontra THW-01
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Najlepsze jest to że jeszcze nie ogrzewam domu. No i tak myślałem, że ten mój DHT22 mnie oszukuje ale nie mam żadnego wzorca atestowanego.
-
Na lokalnym serwerze póki co jest kiszka w połączeniu z HA
A może protokół MQTT da radę? Ale to ominie Suplę You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2
-
do mnie też dotarł
1) ciekawy wygląd . Bardzo podoba mi sie ten magnesik (nawet nie cała podstawka , tylko ten magnes wyciągany z podstawki) ktory powoduje ze czujnik położony na podłodze jest idealnie 3mm nad nią i zalanie podłogi nie spowoduje zalanie czujnka (a juz myslałem ze bedę musiał jakąs podstawkę sam dorobic
2) instalacja poszła bezproblemowo
3) Podoba mi sie to ze z poziomu cloud moża wprowadzić urzadzenie w tryb konfiguracji
4) Zdarzyło mi sie ze czujnik zainstalowany daleko od routera , stracił sygnał , zielona dioda zaczeła mrugać 1raz na sek, i tak mrugała przez 1 min , potem zaczeła mrugac dwa razy na sekunde (ale jakos inaczej niz przy trybie konfiguracji ) a potem zupełnie zgasła . Po kilku min wyłączyłem z prądu , włączyłem i było juz ok. Sytuacji nie udało mi sie powtórzyć
5) takie warunki "zalaniowe" zafundowałem czujnikowi (zdjęcia poniżej). Do tego w SUplaScript dołoże sceny sprawdzania wilgotności >95% + wysłanie powiadomienia o zalaniu . Dodatkowo sprawdzanie temperatury (na zasadzie termostatu) : jesli temp <20,5 załącz przekażnik w piecu włączający podłogówkę. Jeżeli temp >=23.5 wyłącz ten przekażnik
1) ciekawy wygląd . Bardzo podoba mi sie ten magnesik (nawet nie cała podstawka , tylko ten magnes wyciągany z podstawki) ktory powoduje ze czujnik położony na podłodze jest idealnie 3mm nad nią i zalanie podłogi nie spowoduje zalanie czujnka (a juz myslałem ze bedę musiał jakąs podstawkę sam dorobic
2) instalacja poszła bezproblemowo
3) Podoba mi sie to ze z poziomu cloud moża wprowadzić urzadzenie w tryb konfiguracji
4) Zdarzyło mi sie ze czujnik zainstalowany daleko od routera , stracił sygnał , zielona dioda zaczeła mrugać 1raz na sek, i tak mrugała przez 1 min , potem zaczeła mrugac dwa razy na sekunde (ale jakos inaczej niz przy trybie konfiguracji ) a potem zupełnie zgasła . Po kilku min wyłączyłem z prądu , włączyłem i było juz ok. Sytuacji nie udało mi sie powtórzyć
5) takie warunki "zalaniowe" zafundowałem czujnikowi (zdjęcia poniżej). Do tego w SUplaScript dołoże sceny sprawdzania wilgotności >95% + wysłanie powiadomienia o zalaniu . Dodatkowo sprawdzanie temperatury (na zasadzie termostatu) : jesli temp <20,5 załącz przekażnik w piecu włączający podłogówkę. Jeżeli temp >=23.5 wyłącz ten przekażnik
Last edited by wsosniak on Tue Oct 11, 2022 6:14 pm, edited 1 time in total.
-
Ja też jeszcze nie grzeje a sterownik od podłogówki w tym samym pomieszczeniu pokazuje 21.5 tylko ze jest trochę wyżej. I komu tu wierzyć.
https://pietras-81.aqi.eco/