Cześć.
Być może nie będzie to precyzyjna odpowiedź, nie jestem rasowym elektrykiem, tylko radzę sobie jakoś... Dzięki podpowiedziom wyżej udało mi się wszystko zrobić jak należy, jedyny problem jaki wcześniej miałem, to strach, że jako impuls podaję 230V. Ale to działa i mam wszystko OK.
Ja dobieram elementy oddzielnie, tzn. czujnik nie może być wbudowany w lampę - tak się nie da.
Jeżeli już, to kupuję takie lampy, gdzie po odkręceniu obudowy można dostać się do 3-4 kabelków - trzeba te od czujnika mieć oddzielnie, i te od lampy. I wtedy da się to ogarnąć.
Jeżeli masz tylko zasilanie - to lampa z czujnikiem dostaje napięcie, uzgadnia stan i w zależności od typu albo się zapala i gaśnie, albo świeci jakiś czas i gaśnie - w obu wypadkach jest gotowa do pracy = czeka na ruch. Jak ruchu nie ma, nie będzie świecić.
Alarm z użyciem czujnika ruchu i SUPLi
-
Dziękuję za odpowiedź, czytam forum na bierząco i wiem że z czujnikami ruchu oddzielnie zasilanymi nie ma większych problemów
Zastanawia mnie wciąż bardzo ten fakt że jednak zapala się po wciśnięciu „włącz” w aplikacji i świeci ale tylko kilka sekund - 5 sekund dosłownie
Zastanawia mnie wciąż bardzo ten fakt że jednak zapala się po wciśnięciu „włącz” w aplikacji i świeci ale tylko kilka sekund - 5 sekund dosłownie
-
Każda lampa z wbudowanym czujnikiem tak się zachowuje jeśli podaje się na ten czujnik napięcie. Później działa wg ustawień.Barttech wrote: Wed Dec 18, 2024 2:23 pm Dziękuję za odpowiedź, czytam forum na bierząco i wiem że z czujnikami ruchu oddzielnie zasilanymi nie ma większych problemów