Amazon Alexa - Nowa wersja skill-a

pzygmunt

arkadp wrote: Fri Oct 21, 2022 12:24 pm ... czyli działa już komenda : Open the gate etc.????
Możesz utworzyć scenę, która ma za zadanie otworzyć bramę. Wtedy musisz użyć komendy głosowej zgodnej z powyższymi przykładami.
Goral64

Kurde, nadal nie mogę uaktywnić skilla :(
Przechodzę cały proces, przez logowanie do prywatnego serwera, potwierdzenie uprawnień dla skilla i niestety powrót do Aleksy kończy się komunikatem:
alexa2.jpg
Połączenie z internetu z serwerem na porcie 443 jest, certyfikat aktualny... WTF?
Na serwerze uprawnienia się tworzą...
alexa-skils.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025 :D

Image
klew

Goral64 wrote: Fri Oct 21, 2022 6:57 pm Kurde, nadal nie mogę uaktywnić skilla :(
Przechodzę cały proces, przez logowanie do prywatnego serwera, potwierdzenie uprawnień dla skilla i niestety powrót do Aleksy kończy się komunikatem:
alexa2.jpg
Połączenie z internetu z serwerem na porcie 443 jest, certyfikat aktualny... WTF?
Na serwerze uprawnienia się tworzą...
alexa-skils.png
Kiedyś były z tym dość ogólne problemy. Próbowaliśmy się dogadać z Amazonem, ale nic to nie dało. Natomiast po 1-2 miesiącach problem "zniknął" i apki amazona zaczęły łączyć skill supli poprawnie.
Może nadal tego typu problem występuje, tylko w innych okolicznościach. Spróbuj tego obejścia: viewtopic.php?p=122601#p122601
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
Goral64

Niestety, nie działa żaden ze sposobów. Przez wyszukiwarkę skilla na amazon.com mam to samo co przez telefon. Przez alexa.amazon.com otwiera mi się strona ale z ograniczoną funkcjonalnością i tam nie ma możliwości dodawania skilla.

W lipcu dodawałem i wszystko poszło OK. A teraz nie mogę i nie wiem czemu :(

Image
pzygmunt

Sprawdź czy możesz się zintegrować z publicznymi skryptami.
Goral64

pzygmunt wrote: Fri Oct 21, 2022 7:59 pm Sprawdź czy możesz się zintegrować z publicznymi skryptami.
Niestety :(
integracja-scripts.png
integracja-scripts2.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Image
pzygmunt

Moim zdaniem posypała się rejestracja Twojej instancji. Musisz wyrejestrować i zarejestrować ponownie.
Goral64

pzygmunt wrote: Fri Oct 21, 2022 10:17 pm Moim zdaniem posypała się rejestracja Twojej instancji. Musisz wyrejestrować i zarejestrować ponownie.
Wyrejestrowałem. Dostałem link do kliknięcia, po kliknięciu wyświetliła się informacja o wyrejestrowaniu.
Zarejestrowałem ponownie. Uruchomiłem otrzymane polecenie via docker i dostałem:

Code: Select all

Your instance seems to be registered already. If you have any problems integrating some of the apps, feel free to contact us.

Image
jaku2k

Goral64 wrote: Sat Oct 22, 2022 12:33 pm
pzygmunt wrote: Fri Oct 21, 2022 10:17 pm Moim zdaniem posypała się rejestracja Twojej instancji. Musisz wyrejestrować i zarejestrować ponownie.
Wyrejestrowałem. Dostałem link do kliknięcia, po kliknięciu wyświetliła się informacja o wyrejestrowaniu.
Zarejestrowałem ponownie. Uruchomiłem otrzymane polecenie via docker i dostałem:

Your instance seems to be registered already. If you have any problems integrating some of the apps, feel free to contact us.
Przed ponowną rejestracją trzeba usunąć var/local/target-cloud-token
Goral64

jaku2k wrote: Sat Oct 22, 2022 1:01 pm Przed ponowną rejestracją trzeba usunąć var/local/target-cloud-token
To zmieniło komunikat na:

Registering your private SUPLA Cloud...

In SuplaAutodiscover.php line 234:

Invalid token.

supla:register-target-cloud [-h|--help] [-q|--quiet] [-v|vv|vvv|--verbose] [-V|--version] [--ansi] [--no-ansi] [-n|--no-interaction] [-e|--env ENV] [--no-debug] [--] <command> <registrationToken>

Image

Return to “Nowości”