Możesz utworzyć scenę, która ma za zadanie otworzyć bramę. Wtedy musisz użyć komendy głosowej zgodnej z powyższymi przykładami.
Amazon Alexa - Nowa wersja skill-a
-
-
Kurde, nadal nie mogę uaktywnić skilla
Przechodzę cały proces, przez logowanie do prywatnego serwera, potwierdzenie uprawnień dla skilla i niestety powrót do Aleksy kończy się komunikatem: Połączenie z internetu z serwerem na porcie 443 jest, certyfikat aktualny... WTF?
Na serwerze uprawnienia się tworzą...
Przechodzę cały proces, przez logowanie do prywatnego serwera, potwierdzenie uprawnień dla skilla i niestety powrót do Aleksy kończy się komunikatem: Połączenie z internetu z serwerem na porcie 443 jest, certyfikat aktualny... WTF?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025
-
Kiedyś były z tym dość ogólne problemy. Próbowaliśmy się dogadać z Amazonem, ale nic to nie dało. Natomiast po 1-2 miesiącach problem "zniknął" i apki amazona zaczęły łączyć skill supli poprawnie.Goral64 wrote: Fri Oct 21, 2022 6:57 pm Kurde, nadal nie mogę uaktywnić skilla
Przechodzę cały proces, przez logowanie do prywatnego serwera, potwierdzenie uprawnień dla skilla i niestety powrót do Aleksy kończy się komunikatem:
alexa2.jpg
Połączenie z internetu z serwerem na porcie 443 jest, certyfikat aktualny... WTF?
alexa-skils.png
Może nadal tego typu problem występuje, tylko w innych okolicznościach. Spróbuj tego obejścia: viewtopic.php?p=122601#p122601
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Niestety, nie działa żaden ze sposobów. Przez wyszukiwarkę skilla na amazon.com mam to samo co przez telefon. Przez alexa.amazon.com otwiera mi się strona ale z ograniczoną funkcjonalnością i tam nie ma możliwości dodawania skilla.
W lipcu dodawałem i wszystko poszło OK. A teraz nie mogę i nie wiem czemu
W lipcu dodawałem i wszystko poszło OK. A teraz nie mogę i nie wiem czemu
-
Sprawdź czy możesz się zintegrować z publicznymi skryptami.
-
Niestetypzygmunt wrote: Fri Oct 21, 2022 7:59 pm Sprawdź czy możesz się zintegrować z publicznymi skryptami.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Moim zdaniem posypała się rejestracja Twojej instancji. Musisz wyrejestrować i zarejestrować ponownie.
-
Wyrejestrowałem. Dostałem link do kliknięcia, po kliknięciu wyświetliła się informacja o wyrejestrowaniu.pzygmunt wrote: Fri Oct 21, 2022 10:17 pm Moim zdaniem posypała się rejestracja Twojej instancji. Musisz wyrejestrować i zarejestrować ponownie.
Zarejestrowałem ponownie. Uruchomiłem otrzymane polecenie via docker i dostałem:
Code: Select all
Your instance seems to be registered already. If you have any problems integrating some of the apps, feel free to contact us.
-
Przed ponowną rejestracją trzeba usunąć var/local/target-cloud-tokenGoral64 wrote: Sat Oct 22, 2022 12:33 pmWyrejestrowałem. Dostałem link do kliknięcia, po kliknięciu wyświetliła się informacja o wyrejestrowaniu.pzygmunt wrote: Fri Oct 21, 2022 10:17 pm Moim zdaniem posypała się rejestracja Twojej instancji. Musisz wyrejestrować i zarejestrować ponownie.
Zarejestrowałem ponownie. Uruchomiłem otrzymane polecenie via docker i dostałem:Code: Select all
Your instance seems to be registered already. If you have any problems integrating some of the apps, feel free to contact us.
-
To zmieniło komunikat na:jaku2k wrote: Sat Oct 22, 2022 1:01 pm Przed ponowną rejestracją trzeba usunąć var/local/target-cloud-token
Code: Select all
Registering your private SUPLA Cloud...
In SuplaAutodiscover.php line 234:
Invalid token.
supla:register-target-cloud [-h|--help] [-q|--quiet] [-v|vv|vvv|--verbose] [-V|--version] [--ansi] [--no-ansi] [-n|--no-interaction] [-e|--env ENV] [--no-debug] [--] <command> <registrationToken>