Ale tam nic nie pisze o lokalnym przycisku, tylko o sposobie weryfikacji stanu bramy.MadOnion78 wrote: Fri Nov 04, 2022 10:54 amRaczej nie. Serwer nie czeka na rozkazy wydawane z lokalnego przycisku.
SUPLA v22.11
-
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Ta opcja jest niezależna od źródła sterowania.robertklepacki94 wrote: Fri Nov 04, 2022 10:56 amAle tam nic nie pisze o lokalnym przycisku, tylko o sposobie weryfikacji stanu bramy.MadOnion78 wrote: Fri Nov 04, 2022 10:54 amRaczej nie. Serwer nie czeka na rozkazy wydawane z lokalnego przycisku.
-
Coś czuje że wreszcie uda mi się wykonać poprawne oskryptowanie dla wejścia/wyjścia do łazienki aby światło się nie tylko zapalało ale też gasiło po wyjściufracz wrote: Thu Nov 03, 2022 9:27 pm Nowe wydanie, a w nim:
- Wsparcie dla włączników schodowych w webhookach (skrypty będą mogły już na nie reagować)
- Możliwość poczekania w scenie na zakończenie wykonywania innej sceny przed podjęciem dalszych akcji
- Wsparcie dla urządzeń z deep sleep
SUPER !!
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
Wsparcie dla urządzeń z deep sleep
Wydawało mi się ze to już było? Na czym to polega?
-
To było po cichy wprowadzone po stornie serwera przed wydaniem THW-01. Tu jest oficjalny komunikatmmiikk wrote: Fri Nov 04, 2022 11:59 am Wsparcie dla urządzeń z deep sleep
Z grubsza "wsparcie dla śpiących urządzeń" polega na:
- poprawieniu wyświetlania pomiarów gdy urządzenie się rozłącza (wcześniej były z tym problemy, wyskakiwały 0, pomiary się nie aktualizowały)
- uwzględnieniu "korekt" (np. temperatury) gdy urządzenie śpi (wcześniej korekty nie były uwzględniane)
- dodanie wsparcia dla ikonki (i) - urządzenie przesyła dane z (i) do serwera zaraz po połączeniu i serwer to buforuje i odpowiada za urządzenie, gdy ono śpi, a apka prosi o dane
- dodanie wsparcie do przełączania w tryb konfiguracyjny z poziomu Clouda - gdy urządzenie śpi, to serwer zapisuje request i przesyła go do urządzenia w odpowiedzi na próbę rejestracji/połączenia do serwera.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Raczej tak:
Od siebie napiszę, że po aktualizacji miałem problem podobny do tego, o którym pisał @lukfud przy premierze poprzedniego wydania.
W moim wypadku (Cloud v22.11) pomógł restart.
Pozdrawiam
Jakub
Jakub
-
Koledzy zrobiłem aktualizację mojej wersji docker na malinie i mam problem w sumie to nie wiem czy po aktualizacji czy też może było to już wcześniej a mianowicie potworne obciążenie CPU.
W związku z tym malina się lekko przytyka bo CPU ma temperaturę w okolicach 80 stopni czego nigdy wcześniej nie było (wcześniej temperatura maks w okolicach 60 stopni)
Tak jest gdy Supla pracuje: Jeśli dam./supla.sh stop czyli zatrzymam supla serwer to obciążenie od razu spada i jest luz na procesorze: Co jest grane?
Edyta:
zastosowałem to i obciążenie spadło. Teraz jest ok
viewtopic.php?p=127216
Nie działa resetowanie licznika energii:
W związku z tym malina się lekko przytyka bo CPU ma temperaturę w okolicach 80 stopni czego nigdy wcześniej nie było (wcześniej temperatura maks w okolicach 60 stopni)
Tak jest gdy Supla pracuje: Jeśli dam./supla.sh stop czyli zatrzymam supla serwer to obciążenie od razu spada i jest luz na procesorze: Co jest grane?
Edyta:
zastosowałem to i obciążenie spadło. Teraz jest ok
viewtopic.php?p=127216
Nie działa resetowanie licznika energii:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Czym właściwie jest ta abberacja i czemu u mnie nic tam się nie wyświetla?? cały czas jest pusto.
-
Musisz ustawić najpierw górny i dolny próg napięcia. Jeśli napięcie wyjdzie poza widełki to zostanie takie zdarzenie zapisane w bazie.