ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-01 :)
-
Ja to bym użył do Akwarium. Tylko czy ja chce wiedzieć ile ono prądu pożera.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Kurczę, mam w mieszkaniu instalację jednofazową. ale te 16A to zbyt mało na główny licznik. A potrzebuję coś do pomiaru zużycia energii o szerokości jednego modułu (MEW'a jednofazowego z jednym przekaźnikiem nie zmieszczę do tej rozdzielnicy).
Przydałby się taki LEW z obciążalnością prądową ok. 32 - 40A.
Przydałby się taki LEW z obciążalnością prądową ok. 32 - 40A.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Witam
Ja zamontował bym LEW-a 01 do pomiaru zużycia prądu przez komputer mojego syna, który twierdzi ,że dużo nie gra. Wtedy miałbym argument i wszystko na wykresach.
Ja zamontował bym LEW-a 01 do pomiaru zużycia prądu przez komputer mojego syna, który twierdzi ,że dużo nie gra. Wtedy miałbym argument i wszystko na wykresach.
4x Sonoff basic, 2x smart DGM, 1x Sonoff Touch, 1x LIW-01, 2x PNW- 01, ESP 8266 sterowanie bramą wjazdową
-
Z wykresów zużycia energii nie wywnioskujesz, kiedy grał, a kiedy np. się uczył
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Ja bym zamontował gdzieś tutaj
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Zgłaszam się na testy, mam trochę liczników w domu to będzie do czego porównać A docelowo wyląduje on na szynie DIN w mieszkaniu u lokatorów aby mieli podgląda na aktualny stan.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Na pewno zamontował bym zaraz obok bezpiecznika za którym jest cała infrastruktura sieciowo-serwerowa. Tam często są wachania poboru między 100 a 200W w zależności od obciążenia serwera. Bardzo ładnie można by zobaczyć w jakich godzinach serwer jest bardziej oblegany. Super sprawa że pojawi się takie urządzenie. Jaram się na samą myśl. Chętnie przetestuję na wszystkie możliwe sposoby.
To ja też się pochwalę...
Wszystko mam na jednej lini puszczone za inwerterem i akumulatorem.
Lab do testów: Serwer główny: Infrastruktura sieciowa:
To ja też się pochwalę...
Wszystko mam na jednej lini puszczone za inwerterem i akumulatorem.
Lab do testów: Serwer główny: Infrastruktura sieciowa:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
Również zgłaszam się do testów. U siebie używam ok 8 pomiarów własnej roboty zaprzęgniętych z supla i chętnie bym przetestował jak spisuje się ten. Ciekaw jestem jak poradzi sobie ze wskazaniami mocy biernej.
-
Świetnie, że pojawi się jednofazowy miernik na szynę DIN.
U mnie trafiłby do minirozdzielnicy zasilającej „serwerownię”. W głównej są już 3 MEW-01:-)
Nie musiałbym kombinować z Shelly i uchwytami na szynę.
U mnie trafiłby do minirozdzielnicy zasilającej „serwerownię”. W głównej są już 3 MEW-01:-)
Nie musiałbym kombinować z Shelly i uchwytami na szynę.
-
Również chętnie zgłoszę się do testów
Idealne urządzenie do pomiarów poszczególnych obwodów.
Nie wszędzie da się podpiąć inteligentne gniazdko (a ich dokładność też jest słaba, nie wspominając o jakości przy dużych obciążeniach.).
Idealne urządzenie do pomiarów poszczególnych obwodów.
Nie wszędzie da się podpiąć inteligentne gniazdko (a ich dokładność też jest słaba, nie wspominając o jakości przy dużych obciążeniach.).
MEW-01, 2x SRW-01, ROW-04m, SBW-02, 3x GOSUND SP111, 4xA1T NOUS, LIW-01, mROW-02
RIP Gosund SP111
RIP Gosund SP111