ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-01 :)

pawelkorek

A ja chętnie przetestowałbym w garażu/mini warsztacie stolarskim. Trochę sprzętu tam używam, przydałaby mi się wiedza ile prądu na to idzie, zwłaszcza, że sezon grzewczy coraz bliżej :)
tomkg

W szafce rozdzielczej w celu kontroli poboru energi na oświetlenie.
BedzieTego

Posłużył by mi do monitorowania klimatyzacji a drugi założyłbym na zaworach przy listwie od podłogówki tak by mieć wgląd ile na tym zyskuje i tracę. Pomiary dały by mi stworzyć lepszy algorytm do obliczenia ile potrzebuje mój dom do życia.
piotrekfaracik@wp.pl

Ja bardzo chętnie zainstaluje w każdej z trzech rozdzielni a potem podliczę każdego domownika za prąd... :D
arteqw

Jestem chętny do testów. Podłączył bym go w rozdzielnicy w mieszkaniu.
Vallhalen

W koncu mógłbym mieć pretekst, aby całą skrzynke w bloku przebudować i umieścić tam LWA ;)
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
Bubster

Ja to bym go zamontował w swoim garażu na działce, żeby mieć podgląd na stan energii i mieć informacje kiedy mam np największe zużycie albo kiedy występują braki w dostawie energii.
paabu

Ja założył bym gdzieś między inwerterem fotowoltaiki a rozdzielnią, jeszcze nie wiem, ale wszystko po to by się dalej uczyć i poznawać Suplę by w pełni wykorzystywać jej możliwości. ( i zarażać nią innych)
Last edited by paabu on Fri Nov 04, 2022 11:17 am, edited 1 time in total.
lesny8

Fajne :)
Ja u siebie nie mam gdzie ale bym zamontował u kolegi w rozdzielnicy, któremu założyłem ostatnio PZEM-a. Kupił sobie przed sezonem grzewczym i założył klimę. Dogrzewa nią pomieszczenia, bo ekogroszku brak ;)
Chciał monitorować zużycie prądu na obwodzie z klimatyzatorem i koszt zużytego prądu. LEW-01 mógłby zawisnąć dla porównania a po testach zastąpić PZEM-a.

Popieram wniosek @Roberta Błaszczaka ;)
Fajnie jakby można było do takiego LEW-01, jako opcję, dołączyć przekładnik tak żeby mógł mierzyć też większe prądy.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
kedzior122

Ja bym go użył u siebie w mieszkaniu. Idealnie by się przydał jako dopełnienie odczytów od energi (odczyt co dobę). Do tego integracja z Home Assistantem i analiza użycia prądu gotowa. Akurat brak miejsca w skrzynce na umieszczenie mew-01 rozwiązałby LEW-01 :)

Return to “Nowości”