ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-01 :)
-
W trakcie testów zamontowałbym ten licznik równolegle do analogowego licznika, który w tej chwili pełni rolę podlicznika dla części domu. Byłaby okazja porównać wyniki obu pomiarów - chyba dość unikalna?
-
Aktualnie jestem w trakcie namawiania taty, aby, zamontował u siebie w domu LIW-01 z licznikiem prądu, ale chyba poczekam aż wyjdzie LEW-01, bo to prostsze i pewnie tańsze rozwiązanie.
Chodzi o monitorowanie zużycia energii przez klimatyzator, który aktualnie stał się głównym źródłem ciepła w domu moich rodziców. Monitorowanie dotyczy zużycia dziennego/tygodniowego, aby móc ocenić jak długo grzać klimatyzatorem, przed włączeniem systemy C. O., tak aby optymalnie wykorzystać energię wyprodukowaną przez lato przy użyciu fotowoltaiki.
Chetnie przyjmiemy na testy, wtedy moglibyśmy szybciej rozpocząć monitoring energii.
Chodzi o monitorowanie zużycia energii przez klimatyzator, który aktualnie stał się głównym źródłem ciepła w domu moich rodziców. Monitorowanie dotyczy zużycia dziennego/tygodniowego, aby móc ocenić jak długo grzać klimatyzatorem, przed włączeniem systemy C. O., tak aby optymalnie wykorzystać energię wyprodukowaną przez lato przy użyciu fotowoltaiki.
Chetnie przyjmiemy na testy, wtedy moglibyśmy szybciej rozpocząć monitoring energii.
-
Ja zamontowałbym u teściowej w pokoju, bo coś mi się zdaje, że nadmiarowo pobiera energię. Trzeba by BABĘ kontrolować
A tak na serio, to mam w zamyśle kilka miejsc, w których warto LEW-01 zainstalować.
A tak na serio, to mam w zamyśle kilka miejsc, w których warto LEW-01 zainstalować.
-
Poddasze rekuperator z nagrzewnicą kanałową
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini
-
A ja zamontowałbym do pomiaru zewnętrznego oświetlenia - a konkretnie zewnętrznego oświetlenia + oświetlenia świątecznego które niedługo będzie montowane na dworze.
-
To jest tylko monitor czy ma też przekaźnik?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
Nie posiada przekaźnika.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Ok, dzięki.Mirosław F. wrote: Fri Nov 04, 2022 12:51 pmNie posiada przekaźnika.
Tak czy inaczej chętnie wezmę udział w teście
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
Witam,
aż sobie założyłem konto z tej okazji.
Właśnie szukam dokładnie czegoś takiego do monitorowania zużycia prądu przez klimatyzację. Idzie zima i w tym roku po raz pierwszy będę dogrzewać się klimatyzacją, dlatego chciałbym poznać dokładnie zużycia.
Stąd chętnie przygarnąłbym go na testy i docelowo odkupił nawet na stałe
Myślę że w przyszłości na pewno znajdzie się u mnie miejsce nawet dla kilku takich sztuk. Choćby dla wspomnianej klimatyzacji czy bojlerów elektrycznych.
Pozdrawiam serdecznie i liczę na odrobinę szczęścia,
Jarek
aż sobie założyłem konto z tej okazji.
Właśnie szukam dokładnie czegoś takiego do monitorowania zużycia prądu przez klimatyzację. Idzie zima i w tym roku po raz pierwszy będę dogrzewać się klimatyzacją, dlatego chciałbym poznać dokładnie zużycia.
Stąd chętnie przygarnąłbym go na testy i docelowo odkupił nawet na stałe
Myślę że w przyszłości na pewno znajdzie się u mnie miejsce nawet dla kilku takich sztuk. Choćby dla wspomnianej klimatyzacji czy bojlerów elektrycznych.
Pozdrawiam serdecznie i liczę na odrobinę szczęścia,
Jarek
-
W końcu wypuszczają Lwa w teren
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025