∞SUPLA nowa wersja alternatywnej apki na Androida

lukasz06

Witam, kiedy następna aktualizacja? :)
lesny8

Nie wiem :? Inne obowiązki zabierają mi czas i miesiąc za miesiącem schodzi :cry:
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
tijo

a czy jest możliwość obsługi termostatu? @lesny8 twoja apka najbardziej przypadła mi do gustu...
lesny8

Sam jej jeszcze używam i nie tylko ja ;) ale niestety nie wprowadzam w niej już od ponad roku, żadnych zmian. Dlatego też brakuje jej obsługi termostatów.

@mipolansk wprowadza tyle zmian w kodzie apki, że to już nie jest ta sama apka co kiedyś :lol:
tijo wrote: Fri Oct 25, 2024 10:36 am ... @lesny8 twoja apka najbardziej przypadła mi do gustu...
Napisz co dokładnie Ci w niej przypadło do gustu, to może spróbuję odtworzyć to na bazie aktualnego kodu źródłowego apki i zrobię PR do oficjalnej wersji ;)
djalex

@lesny8 Najlepsze w twojej apce to tryb auto z szybkim dostępem do kanału bramowego
Patryk

djalex wrote: Fri Oct 25, 2024 12:53 pm @lesny8 Najlepsze w twojej apce to tryb auto z szybkim dostępem do kanału bramowego
Mi również tego brakuje w oficjalnej wersji.
Last edited by Patryk on Fri Oct 25, 2024 1:57 pm, edited 1 time in total.
lesny8

A to tego to ja też nagminnie używam :D
djalex

lesny8 wrote: Fri Oct 25, 2024 12:20 pm Sam jej jeszcze używam i nie tylko ja ;) ale niestety nie wprowadzam w niej już od ponad roku, żadnych zmian.
A może pokusiłbyś się i zrobił apke z zupełnie innym sterowaniem - mam na myśli układ kafelkowy? Już parę razy o tym wspominałem na forum ale niestety ta propozycja odbija się od ścian. Wtedy by można utworzyć np kafelek "Ulubione" z najczęściej używanymi kanałami, nie tylko bramkowym. Nie znam się na tym i pytanie czy to dużo roboty....
lukasz06

Mnie się lupka podoba 😉
klew

djalex wrote: Fri Oct 25, 2024 2:20 pm
lesny8 wrote: Fri Oct 25, 2024 12:20 pm Sam jej jeszcze używam i nie tylko ja ;) ale niestety nie wprowadzam w niej już od ponad roku, żadnych zmian.
A może pokusiłbyś się i zrobił apke z zupełnie innym sterowaniem - mam na myśli układ kafelkowy? Już parę razy o tym wspominałem na forum ale niestety ta propozycja odbija się od ścian. Wtedy by można utworzyć np kafelek "Ulubione" z najczęściej używanymi kanałami, nie tylko bramkowym. Nie znam się na tym i pytanie czy to dużo roboty....
Kafelki ogólnie "są w planach". Prawdodpobnie to jedyne sensowne rozwiązanie na tablety i układ poziomy w telefonach.

Natomiast ogólnie moim zdaniem ciężko jest taką apkę utrzymać na boku, bo trzeba ją regularnie aktualizować, a zmian w apce bazowej jest sporo. Także najsensowniej jest robić jakieś propozycje i dodawać PR do głównego repozytorium. Wtedy wszyscy mogą korzystać z nowych funkcji. Oczywiście pozostaje kwestia uzgodnienia tego typu zmian, bo propozycja musi iść w kierunku zgodnym z tym jak jest rozwijana apka ogólnie. No i jeszcze zostaje kwestia iOS.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?

Return to “Projekty użytkowników”