Sonoff Touch T4EU1C bez N, da się wgrać Suplę?

dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Coś nie gra, bo po podłączeniu włączam światło i za 2 sekundy gaśnie, włączam i gaśnie.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
bigthomas
Posts: 234
Joined: Mon Aug 12, 2019 3:35 pm

Post

Tutaj może być wiele czynników:
- prawidłowy soft (jakie teraz masz ustawienia GPIO)
- prawidłowy montaż wraz z kondensatorem
- uszkodzone urządzenie

Najpewniej podłącz to jeszcze raz pod programator (oczywiście samą płytkę z ESP bez podpiętego źródła zasilania 230V) i zobacz co jest w logach na serialu.
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Czy ten kondensator to ten giberes co był razem w pudełku z sonoffem? Jeśli tak to po połączeniu z tym urządzonkiem to też źle, bo tylko zciemnia światło a nie wyłącza.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
bigthomas
Posts: 234
Joined: Mon Aug 12, 2019 3:35 pm

Post

dydyrydy wrote: Thu Dec 08, 2022 5:54 pm Czy ten kondensator to ten giberes co był razem w pudełku z sonoffem? Jeśli tak to po połączeniu z tym urządzonkiem to też źle, bo tylko zciemnia światło a nie wyłącza.
Jak podłączyłeś ten kondensator?
Czy zrobiłeś to w taki sposób jak w tym poście: viewtopic.php?p=46913#p46913

Podaj jakie masz ustawienia GPIO na przekaźniki i przycisk.
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Czy to znaczy, że ten kondensator mam podłączyć w lampie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4119
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

dydyrydy wrote: Sun Dec 11, 2022 11:05 am Czy to znaczy, że ten kondensator mam podłączyć w lampie?
Tak, w lampie. Zgodnie ze schematem, który dostałeś razem z urządzeniem.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Działa :) po podłączenih tego kondensatora przy lampie. Tylko mam na odwrót stan w aplikacji, jak włączone to ikonka się nie świeci a jak wyłączę światło to w aplikacji włączone.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
bigthomas
Posts: 234
Joined: Mon Aug 12, 2019 3:35 pm

Post

Wchodzisz na GUI następnie -> Ustawienia urządzenia -> Przekaźniki (wybierasz ten który Cię interesuje) -> Wybierasz "Załączanie stanem" i tutaj zmień z LOW na HIGH lub na odwrót :)
Zapisz, reset i działa :)
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

No i po raz kolejny dziękuję za pomoc. Teraz wszystko gra :-)
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)

Return to “Sonoff Touch”