Minął prawie rok, chciałbym się przypomnieć.. chodzi o SDM72D-M-V2
Wsparcie dla licznika energii z serii SDM72 SDM120 SDM220 SDM230 SDM630 DDM18SD
-
Last edited by greg_66 on Tue Mar 26, 2024 7:21 pm, edited 1 time in total.
-
Witam
Czy dało by się dołożyć warunkowanie w oparciu o odczyty z SDM tak jak jest to zrobione dla PZEM?
U mnie dla SDM jak poniżej brak opcji najnowsze GG
Czy dało by się dołożyć warunkowanie w oparciu o odczyty z SDM tak jak jest to zrobione dla PZEM?
U mnie dla SDM jak poniżej brak opcji najnowsze GG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Po długim czasie w końcu udało mi się odczytać dane z licznika sdm72d-m-V2, szkoda, że na tasmocie...a trochę danych pokazuje.
Nie wiem czy kol: @krycha88 się jeszcze za to weźmie..a może ktoś by pomógł zaadoptować to do supli ??
Mam całą rozpiskę adresów.
Nie wiem czy kol: @krycha88 się jeszcze za to weźmie..a może ktoś by pomógł zaadoptować to do supli ??
Mam całą rozpiskę adresów.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Kol.@krycha88, jest w ogóle szansa na to, że to dokończysz ?
Licznik SDM72D-M-V2
Oczywiście jest to pytanie, połączone z ogromną prośbą..
-
Aby rozwiązać ten problem musiałbym dodać listę liczników które są inaczej obsługiwane. Nie jest to zmiana na 5 min więc od ręki tego nie zrobię.
[/quote]
Kol.@krycha88,
Minęło półtora roku.....jest szansa że dokonczysz ten projekt, czy czas żeby sobie to odpuścić ????
-
LIcznik nie pokazuje energii pobranej, ani oddanej..
Napisałeś wtedy:
Odpisałem Ci: Chyba masz rację...-napięcie, prąd, moc czynną i bierną pokazuje z podziałem na fazy, a energię pobraną i oddaną razem..
-
-
Wgrałem tak na szybko, ale nie wiem czy coś jest nie tak, czy tak było zamierzone..
Pokazuje tak samo, jak miałem wgrany licznik jednofazowy....czyli:: częstotliwość, napięcie, natężenie, moc czynną itd..pokazuje z jednej fazy, plus energie czynną pobraną i zwróconą...
A mnie chodziło o to, żeby napięcie, prąd, moc czynną i bierną pokazywał z podziałem na fazy, a energię pobraną i oddaną razem.