Obecnie tylko mierniki elektryczne wysyłają dane partiami.
Wszystkie inne kanały przy rejestracji podają wszystkie dostępne dane. Oczywiście np termometr może nie niedostępny pomiar temperatury
Jak zapisywać dane z MEW-01 do influxdb
-
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Ok. A co w ogóle myślisz o zaproponowanej sugestii ? W sumie wydaje się proste dodanie takiego sprawdzania "komplementarności" po stronie serwera który w razie braku właściwości charakterystycznych dla urządzenia wstawił by "false" do np. "state.dataready". W przyszłości pewnie pojawią się nowe urządzenia i ich całkiem nowe charakterystyki.
-
Jesteś chyba pierwsza osobą, która na to trafiła i pewnie grupa odbiorców tego rozwiązania też byłaby skromna.
Także polecam oprzeć się na tym co jest, niż szukać generycznego rozwiązania dla całej gamy obecnie nieistniejących typów kanałów
Także polecam oprzeć się na tym co jest, niż szukać generycznego rozwiązania dla całej gamy obecnie nieistniejących typów kanałów
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Haha. OK. W sumie...racja. Ręka nie uschnie od dodania kilku warunków więcej w kodzie
Jestem w tej nielicznej grupie która ma wiele Zamel'i różnych typów na koncie
Jestem w tej nielicznej grupie która ma wiele Zamel'i różnych typów na koncie
-
W zaawansowanych zmieniłem ustawienia certyfikatu na Auto.
Zadziałało odczytywanie danych.
dziekuję
Zadziałało odczytywanie danych.
dziekuję
-
Integracja zakończyła się sukcesem.
Mam zdalny dostęp do Grafany.
Aktualnie mój panel prezentuje się tak: Następny krok zabawy to migracja systemu na NAS Synology.
Dziękuję za wsparcie, w szczególności Erek'owi
Mam zdalny dostęp do Grafany.
Aktualnie mój panel prezentuje się tak: Następny krok zabawy to migracja systemu na NAS Synology.
Dziękuję za wsparcie, w szczególności Erek'owi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Mam pytanie
Zainstalowałem influxdb (chce docelowo podłączyć do niego grafane) Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak podłączyć mew-01 do influx-a ? podać przykład konfiguracji mqtt ?
Zainstalowałem influxdb (chce docelowo podłączyć do niego grafane) Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak podłączyć mew-01 do influx-a ? podać przykład konfiguracji mqtt ?