Thw-01

User avatar
pzygmunt
Posts: 18526
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jeszcze raz
tomekk87
Posts: 185
Joined: Fri Aug 02, 2019 12:19 pm

Post

pzygmunt wrote: Thu Dec 22, 2022 4:55 pm Spróbuj ponownie
Kolejne podejście i wszystko ładnie się zaktualizowało. Dziękuję bardzo. Wsparcie SZEFA na najwyższym z możliwych poziomów. Pozdrawiam serdecznie i Życzę Wesołych Świąt.
User avatar
ramar4
Posts: 851
Joined: Mon Dec 28, 2020 7:56 pm
Location: Szydłowiec

Post

dzięki wielkie Przemku aktualizacja poszła za pierwszym razem zobaczymy czy jest poprawa WESOŁYCH ŚWIĄT
2×ROW-01-ROP-01
2×ROW-01/16A
1×ROW-O1-RWS311J/Z
1×SLW-01
1×SLW-02
4×THW-01
5×DS18B20
1×LIW-01
1×LEW-02
1×MEW-01
1×GMB-03
3DPiCiU
Posts: 25
Joined: Sat Feb 01, 2020 5:34 pm

Post

Ja dopiero po świętach mogę zaktualizować bowiem fabryka ma przestój świąteczny :( Zaktualizuję i odezwę się po .
A tymczasem wszystkim Wesołych Świąt.
User avatar
gervee
Posts: 9
Joined: Fri Nov 04, 2022 1:38 pm

Post

Jak to jest z sygnalizacją błędów za pomocą diody na obudowie oraz logowaniem do sieci wifi?
Mam ze sobą moduł w nowej lokalizacji. Komputer loguje się do sieci bez problemu a moduł cały czas wisi niezalogowany.

Po wejściu w tryb konfiguracji i połączeniu ze stroną 192.168.4.1 można przeczytać:
"LAST STATE: Config mode, No connection to network
Firmware: 22.11.02"

Po włączeniu routera w telefonie loguje się do sieci wifi z telefonu tak jak trzeba.

Teraz pytanie - nie loguje się do siec wifi w nowej lokalizacji ale co jest tego przyczyną? Dioda na obudowie miga 4x w odstępach ok 1s a potem przerwa kilkadziesiąt sekund.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18526
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

User avatar
lesny8
Posts: 2841
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Próbuje się zalogować do SSID i po kilku próbach idzie spać na 30 sekund.
To że komputer się łączy z siecią nic nie znaczy. Masz tam na pewno sieć Wi-Fi 2.4GHz?
Zaktualizuj też do najnowszej wersji.

Edit:
Oooo @pzygmunt mnie już wyprzedził ;)
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
User avatar
gervee
Posts: 9
Joined: Fri Nov 04, 2022 1:38 pm

Post

Oops.. zapomniałem dodać, że zaktualizowałem do wersji 22.12 po kilku nieudanych próbach logowania.
Moduł jest z najnowszym oprogramowaniem. O ile mi wiadomo to sieć jest 2,4 GHz.
User avatar
Duch__
Posts: 1792
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Post

Ale kolega musi być tego w 100% pewien że tam jest 2.4GHz. Czy dane ssid i hasło są poprawnie wprowadzone dla nowej lokalizacji?
Image
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Sprawdź jeszcze raz co jest w last state. Na nowszym firmware powinno być więcej informacji odnośnie problemu z połączeniem
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “ZAMEL THW-01”