Thw-01

User avatar
gervee
Posts: 9
Joined: Fri Nov 04, 2022 1:38 pm

Post

Niestety z komunikatów tylko to co poniżej i nic więcej. Moduł nie loguje się do sieci.

"ZAMEL THW-01
LAST STATE: Config mode, No connection to network
Firmware: 22.12"

W starej lokalizacji (po zmianie konfiguracji) logowanie jest natychmiastowe.
3DPiCiU
Posts: 25
Joined: Sat Feb 01, 2020 5:34 pm

Post

gervee wrote: Tue Dec 27, 2022 5:41 pm Niestety z komunikatów tylko to co poniżej i nic więcej. Moduł nie loguje się do sieci.

"ZAMEL THW-01
LAST STATE: Config mode, No connection to network
Firmware: 22.12"

W starej lokalizacji (po zmianie konfiguracji) logowanie jest natychmiastowe.
Miałem podobnie z Tp-lin'kami i podobnymi klonami pomogło uruchomienie na nowo routera / AP i zmiana w konfiguracji metody szyfrowania sieci WiFi.
User avatar
ramar4
Posts: 851
Joined: Mon Dec 28, 2020 7:56 pm
Location: Szydłowiec

Post

Panowie chciałbym powiększyć kolekcję supli i dołożyć kolejny thw-01 ale chciałbym mieć pomiar temp z zewnątrz czy tylko wystarczy DS18B20+(https://allegro.pl/oferta/czujnik-tempe ... 2879069677 ) podlutować do thw czy może jakieś inne rozwiązanie polecacie? .Tak by to działało i po pierwszej zimie szlak tego nie trafił
2×ROW-01-ROP-01
2×ROW-01/16A
1×ROW-O1-RWS311J/Z
1×SLW-01
1×SLW-02
4×THW-01
5×DS18B20
1×LIW-01
1×LEW-02
1×MEW-01
1×GMB-03
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1832
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

ramar4 wrote: Wed Dec 28, 2022 5:01 pm Panowie chciałbym powiększyć kolekcję supli i dołożyć kolejny thw-01 ale chciałbym mieć pomiar temp z zewnątrz czy tylko wystarczy DS18B20+(https://allegro.pl/oferta/czujnik-tempe ... 2879069677 ) podlutować do thw czy może jakieś inne rozwiązanie polecacie? .Tak by to działało i po pierwszej zimie szlak tego nie trafił
Te DS18B20 są zalewane, więc na zewnątrz nic się nie stanie (też mam :)). Zabezpiecz jedynie THW-01 tak by na niego nie padało.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
User avatar
gervee
Posts: 9
Joined: Fri Nov 04, 2022 1:38 pm

Post

3DPiCiU wrote: Wed Dec 28, 2022 4:05 pm Miałem podobnie z Tp-lin'kami i podobnymi klonami pomogło uruchomienie na nowo routera / AP i zmiana w konfiguracji metody szyfrowania sieci WiFi.
Może być coś na rzeczy bo w działającej lokalizacji mam inne ustawienia zabezpieczeń.
User avatar
ramar4
Posts: 851
Joined: Mon Dec 28, 2020 7:56 pm
Location: Szydłowiec

Post

a gdyby ds pod taką obudową umieścić nie będzie przekłamania w pomiarach?

https://allegro.pl/oferta/obudowa-czujn ... 1295392670
2×ROW-01-ROP-01
2×ROW-01/16A
1×ROW-O1-RWS311J/Z
1×SLW-01
1×SLW-02
4×THW-01
5×DS18B20
1×LIW-01
1×LEW-02
1×MEW-01
1×GMB-03
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1832
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

ramar4 wrote: Wed Dec 28, 2022 5:12 pm a gdyby ds pod taką obudową umieścić nie będzie przekłamania w pomiarach?

https://allegro.pl/oferta/obudowa-czujn ... 1295392670
Będziesz miał dużą bezwładność. DS sam w sobie już jest w obudowie.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
User avatar
ramar4
Posts: 851
Joined: Mon Dec 28, 2020 7:56 pm
Location: Szydłowiec

Post

ok a powiedz mi czy jakiś rezystor się daje czy sam ds wystarczy tylko podlutować do thw?
2×ROW-01-ROP-01
2×ROW-01/16A
1×ROW-O1-RWS311J/Z
1×SLW-01
1×SLW-02
4×THW-01
5×DS18B20
1×LIW-01
1×LEW-02
1×MEW-01
1×GMB-03
robertklepacki94
Posts: 991
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

ramar4 wrote: Wed Dec 28, 2022 5:45 pm ok a powiedz mi czy jakiś rezystor się daje czy sam ds wystarczy tylko podlutować do thw?
Nie trzeba dodawać żadnego rezystora, rezystor jest już wbudowany.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1832
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

ramar4 wrote: Wed Dec 28, 2022 5:45 pm ok a powiedz mi czy jakiś rezystor się daje czy sam ds wystarczy tylko podlutować do thw?
Rezystor jest wlutowany, nic nie musisz dawać.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “ZAMEL THW-01”