Problem z dodaniem urządzenia do aplikacji

slawek2406
Posts: 2
Joined: Thu Mar 23, 2023 2:11 pm

Post

Właśnie dzisiaj dostałem mojego LIW-01 niestety mam podobne problemy jak kolega powyżej nie mogę dodać urządzenia do aplikacji z tym że pisze mi że połączono a po chwili otrzymuje komunikat przekroczono czas. Sprawdzałem ten problem na 2 telefonach 2 routerach i różnych miejscach w domu i za każdym razem to samo czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Spróbuj ręcznie się połączyć z siecią rozgłaszaną przez LIW. Spróbuj z zasilaczem >= 13V
slawek2406
Posts: 2
Joined: Thu Mar 23, 2023 2:11 pm

Post

Dzięki za info ostatecznie na 3 telefonie udało się połączyć :/
Robert83
Posts: 5
Joined: Thu May 18, 2023 5:56 pm

Post

Witam.

Mam podobny problem. Urządzenie raz trafiło na reklamację - odrzucono. Za drugim razem otrzymałem nowe urządzenie które także nie chce połączyć się z siecią. Jest widoczne ale kiedy je wybiorę następuje ponowne łączenie się. Konfiguracja urządzenia ręczna nic nie dała. Na drugim telefonie android to samo. Zastanawia mnie jeśli urządzenie ma adres 192.168.4.1 a pula adresów na routerze jest 192.168.0.2 - 192.168.0.200 czy jest możliwe że przez to jie chce się łączyć? Czy urządzenie z automatycznie wyszukuje sobie kanał w sieci? (mam ustawiony 11 na stałe)?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Adres 192.168.4.1 to adres sieci urządzenia, a nie adres z Twojej sieci lokalnej.
Pokaż co jest na 192.168.4.1. Podaj też Twój publiczny adres ze strony https://twojeip.wp.pl/
Sprawdzę czy w ogóle coś się z tym łączy. Sprawdź też zasilacz ... spróbuj z 24V.
Robert83
Posts: 5
Joined: Thu May 18, 2023 5:56 pm

Post

Urządzenie było podpięte do 12 jak i do 24 v. Na 192.168.4.1 ustawione :nazwa sieci mojej i hasło. Serwer to svr89.supla.org.
User avatar
lesny8
Posts: 2851
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Na stronie konfiguracyjnej masz coś takiego jak 'LAST STATE'
Pokaż co tam jest...
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
Robert83
Posts: 5
Joined: Thu May 18, 2023 5:56 pm

Post

Poniżej zdjęcie że stanu poprzedniego urządzenia
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4116
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Sieć Nasa działa na 2.4 GHz?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert83
Posts: 5
Joined: Thu May 18, 2023 5:56 pm

Post

Tak na 2.4. Już nawet kanały w auto zostawiłem i nic. Router archer ax23. Spróbuję jeszcze zresetować router do ustawień fabrycznych

Return to “ZAMEL LIW-01”