Nie będziemy zatem wybredni i bierzemy wszystkich chętnych!
Napiszcie proszę do @pzygmunt wiadomość prywatną z danymi do wysyłki.
Na bogatoklew wrote: Tue Dec 20, 2022 7:42 pm O ile dobrze liczę, zgłosiły się trzy chętne osoby: robertklepacki94, jaku2k i klimasstudio. W tym jaku2k chciałby zrobić film
Nie będziemy zatem wybredni i bierzemy wszystkich chętnych!
Napiszcie proszę do @pzygmunt wiadomość prywatną z danymi do wysyłki.
Jak przetestujesz to daj znaćrobertklepacki94 wrote: Tue Dec 20, 2022 8:20 pm P.S. wiadomo jakie odległości przewodów można zastosować maksymalnie do D18B20? Chętnie to przetestuje![]()
![]()
W zależności jaki rezystor pull up zastosujemy ds18b20 potrafi stabilnie pracować na skrętce ok 15m, dłozszych nie testowałem bo nie było potrzeby...robertklepacki94 wrote: Tue Dec 20, 2022 8:20 pm
P.S. wiadomo jakie odległości przewodów można zastosować maksymalnie do D18B20? Chętnie to przetestuje![]()
![]()
Daje rade na dłuższych (u mnie do 40m) tylko najlepiej skretka ekranowana i na masę dać 3 żyłybulek68 wrote: Tue Dec 20, 2022 11:42 pmW zależności jaki rezystor pull up zastosujemy ds18b20 potrafi stabilnie pracować na skrętce ok 15m, dłozszych nie testowałem bo nie było potrzeby...robertklepacki94 wrote: Tue Dec 20, 2022 8:20 pm
P.S. wiadomo jakie odległości przewodów można zastosować maksymalnie do D18B20? Chętnie to przetestuje![]()
![]()
Pochopnie założyłem, że uda się wysłać w okresie przedświątecznym...