Sonoff M5 - włączniki z przyciskami "fizycznymi"
-
Cześć. Pomóżcie jak wprowadzić go w tryb flash.
-
No właśnie tak testowałem zanim to napisałem, ale nie idzie. Może muszę poprawić luty
-
spróbuj mieć zwarte cały czas
-
O i teraz poszło jak trzymałem cały czas
Dzięx
Dzięx
-
Ogólnie bardzo fajne włączniki na esp32, osuplowałem już około 30szt u mnie cały dom i jeszcze u paru osób, niema z nimi żadnych problemów. Szczerze polecam
-
Ok. Połączył się od razu i dodał do konta, ale jak w niego wchodzę to jest Pusto, żadnego kanału. Jak pierwszy raz do niego wszedłem żeby dodać dane swojej sieci to we wszystkich polach miał powpisywabe jakieś szlaczki, symbole itp. Poprawiłem to na swoje dane, ale może coś się źle wgrało?
No i nie działa jako normalny włącznik światła po fizycznym kliknięciu
No i nie działa jako normalny włącznik światła po fizycznym kliknięciu
Ok. Doczytałem opis konfiguracji napisany przez Ciebie, ale i tak prosiłbym o pomoc co dalej. Czyli mam wersję 3kilk i na dwóch klawiszcz dotychczas miałem zapalane swiatła i tak też podłączyłem a trzeci to bonus do wyzwalacza akcji. Prośba o pomoc co dalej.Gitman wrote: Tue Apr 02, 2024 11:26 am Ogólnie bardzo fajne włączniki na esp32, osuplowałem już około 30szt u mnie cały dom i jeszcze u paru osób, niema z nimi żadnych problemów. Szczerze polecam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Jak generowałeś według jason to powinieneś mieć przekaźniki już skonfigurowane, domyślnie jest włączony dimmer wejdź w konfigurację i go wyłącz to przekaźniki będą normalnie działać. Przy generowaniu softu powinieneś jeszcze zaznaczyć Led załączania przekaźnika ponieważ jedna dioda od przycisku nie działa i trzeba ją skonfigurować, przeczytaj cały temat tam masz opisane.
-
Dzięki, przywróciłem ustawienia fabryczne i faktycznie teraz przekaźniki się poustawiały, światła fizyczne działają. Dioda niebieska na środkowym klawiszu świeci. Potem pobawię się jeszcze wyzwalaczami akcji i zobaczymy co i jak
Dziękuję Ci, bo już mnie to przerastało a tu jednak się udało przy Twojej pomocy.
Dziękuję Ci, bo już mnie to przerastało a tu jednak się udało przy Twojej pomocy.