No, no tak to wygląda jakby BT nie był gotowy. Ja nie mam RPi Zero 2W tylko wersję pierwszą, ale z tego co wcześniej pisał Robert, to on ma i nic tu o problemach z BT nie pisałshimano73 wrote: ↑Wed Nov 01, 2023 12:48 pm ...
Mi to wygląda na nie gotowy bluetooth, a po moim restarcie już jest gotowy .
Może da sie zrobić jakiś delay w uruchomieniu ?
Code: Select all
dariusz@attic:~/MiTemperature2 $ supervisorctl tail -1000 mi-listener stderr Traceback (most recent call last): File "/home/dariusz/MiTemperature2/./LYWSD03MMC.py", line 601, in <module> toggle_device(dev_id, True) File "/home/dariusz/MiTemperature2/bluetooth_utils.py", line 122, in toggle_device fcntl.ioctl(hci_sock.fileno(), OSError: [Errno 19] No such device
BT i WiFi jest na tym samym chipie i tak sobie myślę, że może po reboocie Twoja sieć WiFi, być może obciążona i zbyt długo niedostępna pomimo widoczności dla RPi, zabiera w ten sposób czas na wystartowanie BT?
A system nie czekając uruchamia kolejne procesy i trafia na supervisora, który porzebuje interfejsu z BT, tego nie ma, więc kończy z błędem.
Innej teorii nie mam, u Roberta pewnie działa ale warunki w eterze inne.
Możesz zrobić sobie taki test, weź zabierz wszystko do pracy, szwagra, kolegi, gdziekolwiek indziej, ustaw sobie na telefonie hotspota z domową nazwą sieci i hasłem, i podłącz RPi do prądu?