Code: Select all
supervisorctl restart mi-listener
gdy uruchomię proces z lini komend
./start-listening.sh
./start-listening.sh
Gdzieś pisało w dokumentacji, tak mi się kojarzy, że w trybie pasywnym może działać tylko jeden proces nasłuchujący. Uruchomienie kilku instancji może powodować problemy np. z dostępem do tego samego pliku.shimano73 wrote: ↑Fri Nov 03, 2023 9:18 am Dodałem kolejny czujnik do pliku yaml, i dziaje się coś dziwnego. Jak zrestartowałem procesCzujnik się dodał w aplikacji, pojawił sie plik z danymi , ale on się nie odświeża, a szam czujnik jest obok pozostałych.Code: Select all
gdy uruchomię proces z lini komendto dane się odświeżają , co jest nie tak ?Code: Select all
./start-listening.sh
Jeden czujnik mi nie działał bo miałem błąd w macadresie, w zasadzie w adresie pliku .txt w pliku konfiguracyjnym;)
Mi tez się blokowała ale problemu nie rozwiązałem z czasem sama się ogarniała losowo. Natomiast zawsze mogłem się połączyć przez aplikację na andka RaspControllershimano73 wrote: ↑Tue Nov 07, 2023 10:07 pm Mam problem z malinką, wszystko działa poprawnie, ale nie mogę się z nią połączyć przez ssh ani po IP ani po nazwie hosta.
Malinka ma ustawiony stały adres IP , który widzi skaner (Advanced IP Scanner) i aplikacja Deco od TP-linków , moge ją pingwać i ona odpowiada. Restart zasilania nie pomógł. A przez Putty ni cholery nie ma jej