[TUTORIAL] SUPLA-DOCKER z użyciem Docker-Compose + CloudFlare + Proxy

User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

2016 SUPLA/TLS/TCP
443 HTTPS/RESTAPI
edm
Posts: 448
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Post

pzygmunt wrote: Mon Mar 20, 2023 1:18 pm 2016 SUPLA/TLS/TCP
443 HTTPS/RESTAPI
A port 2015 do czego wykorzystuje supla? Gdzieś w tutorial przewija się również port 2015 i ja również ten przekierowuje na mój prywatny supla cloud.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

2015 to jest to samo co 2016 tylko bez szyfrowania.
ic3ek
Posts: 29
Joined: Fri Nov 13, 2020 12:00 am

Post

pzygmunt wrote: Mon Mar 20, 2023 1:18 pm 2016 SUPLA/TLS/TCP
443 HTTPS/RESTAPI
Dzięki szefie :) za informacje ,

Popatrze coś z przekierowaniami tych portów i dam znać czy coś uda sie mi zdziałać
User avatar
YoMan
Posts: 2338
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

Drobna uwaga co do procedury opisanej w pierwszym poście. Portainer kłóci się z Home Assistant supervised więc jeżeli ktoś chce iść w tą stronę to portainer do ominięcia (albo ja nie wiem jak to obejsc) albo HA w trybie standard
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
edm
Posts: 448
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Post

YoMan wrote: Fri Mar 31, 2023 6:38 pm Drobna uwaga co do procedury opisanej w pierwszym poście. Portainer kłóci się z Home Assistant supervised więc jeżeli ktoś chce iść w tą stronę to portainer do ominięcia (albo ja nie wiem jak to obejsc) albo HA w trybie standard
Da się pogodzić Portainer & Home Assistant supervised & Supla na jednym urządzeniu. Bynajmniej jak to robiłem na Debianie w połowie lutego 2023 to się dało. Nie będę tu opisywał instalacji krok po kroku, bo to nie to forum ;) lecz może wystarczy Ci to.
Można to obejść wykonując poniższe polecenie. Trzeba je wpisać w konsoli z uprawnieniami sudo

Code: Select all

ha jobs options --ignore-conditions healthy
Co prawda po zalogowaniu na stronę HA masz komunikat o "nieprawidłowości" pisze z pamięci i nie wiem jak dokładnie brzmi ten komunikat, ale wszystko działa i można go zignorować.Chyba nawet jest opcja do kliknięcia ignoruj.

PS kiedyś na spokojne chętnie z Tobą porozmawiam na temat rozdzielni, okablowania, supli itd. Może przez whatsapp czy messenger żeby było szybciej. Jestem w trakcie pewnych prac i dobrze posłuchać kogoś z doświadczeniem.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
User avatar
YoMan
Posts: 2338
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

edm wrote: Fri Mar 31, 2023 8:00 pm
Da się pogodzić Portainer & Home Assistant supervised & Supla na jednym urządzeniu. Bynajmniej jak to robiłem na Debianie w połowie lutego 2023 to się dało. Nie będę tu opisywał instalacji krok po kroku, bo to nie to forum ;) lecz może wystarczy Ci to.
Można to obejść wykonując poniższe polecenie. Trzeba je wpisać w konsoli z uprawnieniami sudo

Code: Select all

ha jobs options --ignore-conditions healthy
przed wysłaniem dodałem: (albo ja nie wiem jak to obejsc) :lol:
edm wrote: Fri Mar 31, 2023 8:00 pm PS kiedyś na spokojne chętnie z Tobą porozmawiam na temat rozdzielni, okablowania, supli itd. Może przez whatsapp czy messenger żeby było szybciej. Jestem w trakcie pewnych prac i dobrze posłuchać kogoś z doświadczeniem.
Nie ma problemu. Dawaj na PM. Aczkolwiek żaden ze mnie fachura ... raczej taki Janko Muzykant samouk
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
User avatar
Basmar
Posts: 378
Joined: Fri Sep 09, 2022 10:53 am
Location: Irlandia

Post

Widzę, że tu odpowiednie grono i dobre informacje.
@YoMan wychodzi na to, że wcale z Ciebie nie Janko Muzykant tylko Chopin.
Czy komuś udało się podpiąć supla docker do SMTP.office356.com w celu wysyłania emaili?
No i cały plan spalił na panewce :cry:
edm
Posts: 448
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Post

Basmar wrote: Sat Apr 01, 2023 7:46 am Czy komuś udało się podpiąć supla docker do SMTP.office356.com w celu wysyłania emaili?
Ja korzystam z poczta o2.pl co jest to samo co go2.pl czy tlen.pl i działa.
Moje ustawienia to:

Code: Select all

# Mailer settings (SMTP)
MAILER_HOST=poczta.o2.pl
MAILER_PORT=465
MAILER_USER=mojemail@o2.pl
MAILER_PASSWORD=mojehaslo
MAILER_ENCRYPTION=ssl
MAILER_FROM=mojemail@o2.pl
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
User avatar
Basmar
Posts: 378
Joined: Fri Sep 09, 2022 10:53 am
Location: Irlandia

Post

Dzięki, przetestuję na Gmail najpierw.
No i cały plan spalił na panewce :cry:

Return to “FAQ / Jak to zrobić”