To pisz do Mirka prawdopodobnie masz za małe moce silników i z tym jest problem. Mirek to ogarnie
mSRW-01 problem kalibracji
-
Nie sądzę. Nie kalibrują się sterowniki w rolecie drzwiowej jak i okiennej o szerokości 2,5 metra. Póki co, wracam do starych...
-
Jeśli masz efekt co ja czyli robisz kalinaracie roleta startuje i po tych ok 2-3 sek się zatrzymuje to rolety mają za mała moc aby standardowy układ to wykrył. Nie ma co się zrażać ciężko znaleźć coś mocno uniwersalnego. Zagraj do Mirka. To kwestia hardware. I nie znaczy to że masz kiepskie rolety, trafiły się tobie takie co mało prądu pobierają
-
Uzupełniając wypowiedź kolegów masz dwie drogi
1. Napisz do Mirka, a on ogarnie szybko temat. memberlist.php?mode=viewprofile&u=1136
2. Możesz przejść na kalibrację ręczną i wpisać czas otwarcia/zamknięcia z palca.
Osobiście sugeruję wybrać rozwiązanie nr. 1
1. Napisz do Mirka, a on ogarnie szybko temat. memberlist.php?mode=viewprofile&u=1136
2. Możesz przejść na kalibrację ręczną i wpisać czas otwarcia/zamknięcia z palca.
-
Osobiście również sugeruje opcje 1, jak na podmianę sprzętu było to bardzo szybkopzygmunt wrote: ↑Sat Jun 03, 2023 8:38 pm Uzupełniając wypowiedź kolegów masz dwie drogi
-
Panowie, nie po to kupiłem sterowniki z automatyczną kalibracją, żeby wpisać sobie czasy ręcznie - to mam w obecnych (na tą chwilę) sterownikach. Mirek zapewne coś napisze w poniedziałek.
Na stronie producenta nie ma żadnej informacji o warunkach przy których sterowniki będą potrafiły się automatycznie skalibrować.
Na powrót do poprzednich sterowników nie było zbyt wcześnie, gdyż łatwiej mi przykręcić 10 kabelków, niż zmienić sterowniki w kilkunastu automatyzacjach.
Na stronie producenta nie ma żadnej informacji o warunkach przy których sterowniki będą potrafiły się automatycznie skalibrować.
Na powrót do poprzednich sterowników nie było zbyt wcześnie, gdyż łatwiej mi przykręcić 10 kabelków, niż zmienić sterowniki w kilkunastu automatyzacjach.
-
Prześlij urządzenie(a) do mnie wymienię je na nowe.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
Sterowniki wróciły, dzisiaj je zamontowałem - wszystko działa jak należy. Dzięki!
-
Cieszę się, że mogłem pomóc.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
ogólnie tak lekko oftopując ale wracając do jednej z moich wypowiedzi to po ok 9 miesiach udało mi się dopiero poprawnie podłączyć MEW-01 ogólnie do mojej skrzynki ida 4 przewody L1/L2/L3/N PE tez ofc. Natomiast ja mam instalacje 1 fazową dlatego L1/L2/L3 mam zwarte szyną pod spodem różnicówki. Zakładałem że skoro instalacja jest 1 fazowa a na jednej żyle bodajże L3 miałem napięcie 230V a na pozostałych miernik pokazywał coś szczątkowego to nie zakładałem tam przekładników. Problem był taki że miałem różnice wskazania MEW - licznik dostawcy nawet o 400kWh po takim czasie . Zrobiłem raz synchronizacje i po 17 dniach różnica było już 30kWh. dzisiaj zapiąłem przekładniki na pozostałe 2 fazy mówię a co tam nie zaszkodzi natomiast fazy i tak są wszystkie te same tez podpiąłem i co się okazało - na tych fazach pojawia się mały pobór rzędu nieraz 15-30W i teraz na sumarycznym poborze na ekranie w MEW jak odpalę roletę to już nie pokazuje 1-2W więcej a + ok 100W czyli tyle ile ma Roleta . Stwierdziłem że dodam to tutaj jako uzupełnienie gdzieś mojej wypowiedzi z wcześniej.
Podsumowując jak dochodzą 3 przewody fazowe a i tak są zwarte szyną od dołu to warto zakładać te przekładniki
Edit.
Zatem po pół miesiąca od synchronizacji i podłączeniu przekładników na pozostałe 2 fazy które są zmostkowane wskazania mew i licznika się pokrywają różnica na poziomie ok 0.4kWh to nie ponad 30 kWh
Podsumowując jak dochodzą 3 przewody fazowe a i tak są zwarte szyną od dołu to warto zakładać te przekładniki
Edit.
Zatem po pół miesiąca od synchronizacji i podłączeniu przekładników na pozostałe 2 fazy które są zmostkowane wskazania mew i licznika się pokrywają różnica na poziomie ok 0.4kWh to nie ponad 30 kWh
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by myxhir on Sat Jul 01, 2023 12:32 pm, edited 1 time in total.