Sterowanie roletami z jednego przycisku

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Pietras81

djalex wrote: Wed Apr 26, 2023 2:13 pm Czyli problemem były same urządzenia a nie sama idea sterowania radiowego. Mam również kilkanaście rolet i też mam problem mimo że sterowanie poprzez Suplę idzie, sprawa zgłoszona i prawdopodobnie dotyczy indukowania się pola które niekorzystnie wpływa na jeden ze sterowników SRW-01 (roleta sterowana wg harmonogramu, zawsze się zamyka ale już niekoniecznie otwiera). A odnośnie Proxima to używam przy bramie odbiornika w systemie Homelink właśnie tej firmy (mam po prostu w lusterku wewnętrzym zintegrowany pilot do bram w tym systemie) i działa dobrze, nigdy żadnych problemów.
Dokładnie. Co do Proxima to największym problem byli ludzie którzy tą firmę mają. Dzwoniłem prosiłem zapraszałem na kawę żeby pokazać co się dzieje a oni mieli mnie w 3 literkach. A mają do mnie może 40 km. Nawet proponowałem ze zwrócę koszt dojazdu. Z tego co wiem od innych instalatorów w tamtym okresie nie tylko u mnie z tymi sterownikami były problemy. Szczeze mówiąc sprzedałem je dalej i pozbyłem się problemu. Choć nigdy nie powiem dobrego słowa o nich. Do bramy tez miałem mieć od nich modol dopłaciłem i kupilem dtm. Co do radia to mam lory właśnie z modułem radiowym i pilot może słabo wygląda ale działa świetnie. Co nie zmienia faktu ze z pilotów nie korzystam.
https://pietras-81.aqi.eco/
Zibi

Ja u siebie mam opcje harmonogram wschód, zachód i radiową. Radiowa bardzo fajna opcja rolety śmigają pilot na ścianie bez przewodów, bo przycisk już nie pozwoliłby na taką mobilność targać się z przewodami itp.
Z radiowki również zamykam wszystkie rolety sterowanie grupowe choć supla tego nie wspiera to udało mi się to zrobić.
U mnie taki 8 kanałowy obsługuje oświetlenie i rolety w tym przycisk centralny na grupę rolet.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pietras81

Lora również ma dość fajne piloty grupowe szkoda że tylko 4 rolety ale działają całkiem nie spoko.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “Pomysły i koncepcje”