1. Niestety nie wspierają takich tooltipów. Zgłosiłem prośbę o dodanie takiej możliwości: https://github.com/apexcharts/apexcharts.js/issues/3843
2. Dodam przycisk, dzięki za sugestię.
3. Kastrowanie rzeczywiście może być nieintuicyjne, ale dzięki niemu słupki nigdy nie kłamią. Gdyby to działało tak jak piszesz to dla lewego i prawego słupka wykresy mogłyby na pierwszy rzut oka kłamać, wyświetlając dla danego dnia mniejszy słupek z etykietą całego dnia, a zawierając naprawdę tylko kilka godzin z niego. Ja narazie jestem za zostawieniem kastracji tak jak to dobrze zidentyfikowałeś i ewenetualnie w kolejnym wydaniu zmienimy sposób wyboru tych dat tak, by np. nie dało się wybrać godzin gdy włączoną masz agregację po dniach.
Wykresy w Cloud - prośba o testy
-
Polecam wszystkim wchodzenie w ten link i dawanie kciuka do góry, aby było widać, że jest zainteresowanie.fracz wrote: Fri May 19, 2023 11:26 am 1. Niestety nie wspierają takich tooltipów. Zgłosiłem prośbę o dodanie takiej możliwości: https://github.com/apexcharts/apexcharts.js/issues/3843
Supla: bo GPIO to dopiero początek.
-
Hmm mi się jednak wydaje, że jeśli użytkownik świadomie wybiera samodzielnie zakres to jednak jest to dla niego logiczne, że mimo etykiety np danego dnia - nie będzie ona prezentować całości z tego dnia, a wycinek który zadał godzinowo. Wg mnie tak jest nawet przejrzyściej, a przede wszystkim dokładniejfracz wrote: Fri May 19, 2023 11:26 am 3. Kastrowanie rzeczywiście może być nieintuicyjne, ale dzięki niemu słupki nigdy nie kłamią. Gdyby to działało tak jak piszesz to dla lewego i prawego słupka wykresy mogłyby na pierwszy rzut oka kłamać, wyświetlając dla danego dnia mniejszy słupek z etykietą całego dnia, a zawierając naprawdę tylko kilka godzin z niego. Ja narazie jestem za zostawieniem kastracji tak jak to dobrze zidentyfikowałeś i ewenetualnie w kolejnym wydaniu zmienimy sposób wyboru tych dat tak, by np. nie dało się wybrać godzin gdy włączoną masz agregację po dniach.

-
Cześć wszystkim.
Robicie kawał dobrej roboty!! Dzięki Wam za to.
Mam licznik MEW-01 Lite i z utęsknieniem czekam na wprowadzenie kolejnych zmian w supla cloud jak właśnie zliczanie razem faz, zakres dni i/lub godzin. Przydał by się też monit ile energii zostało pobrane i ile wysłane ( w przypadku paneli fotowoltaicznych ) oraz podana ich różnicy w jednym miejscu.
Kiedy można się spodziewać dodania tych opcji nad którymi pracujecie w supla cloud?!
Pozdrawiam serdecznie i owocnych prac nad rozwojem aplikacji.
Robicie kawał dobrej roboty!! Dzięki Wam za to.
Mam licznik MEW-01 Lite i z utęsknieniem czekam na wprowadzenie kolejnych zmian w supla cloud jak właśnie zliczanie razem faz, zakres dni i/lub godzin. Przydał by się też monit ile energii zostało pobrane i ile wysłane ( w przypadku paneli fotowoltaicznych ) oraz podana ich różnicy w jednym miejscu.
Kiedy można się spodziewać dodania tych opcji nad którymi pracujecie w supla cloud?!
Pozdrawiam serdecznie i owocnych prac nad rozwojem aplikacji.
-
Dzisiaj rusza wdrożenie.
-
O! No to super. I to jest wiadomość dnia
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
-
W ostatniej chwili zmieniliśmy też prezentację bilansów by było to analogicznie jak jest w apce.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Przemku czy najwowsza wersja będzie wspierać już funkcjonalność odpalenia oświetlenia ?
viewtopic.php?p=152322#p152322
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Kolejna, którą planujemy wydać na przełomie czerwca/lipca.
-
Mam problem z pobraniem historii pomiarów. Kiedyś było ok - kilka sekund i generował się plik csv. Aktualnie jest formularz, wszystko spoko, ale ciągle mam komunikat: "Your data are being collected. Please be patient." i tak wisi kilka minut i zero reakcji. Kiedy zostanie to naprawione?