Wykresy w Cloud - prośba o testy

User avatar
klew
Posts: 8774
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mateok wrote: Thu Jun 01, 2023 9:41 am Mam problem z pobraniem historii pomiarów. Kiedyś było ok - kilka sekund i generował się plik csv. Aktualnie jest formularz, wszystko spoko, ale ciągle mam komunikat: "Your data are being collected. Please be patient." i tak wisi kilka minut i zero reakcji. Kiedy zostanie to naprawione?
Zanim klikniesz na "pobierz dane" powinien wyświetlić się wykres i pasek postępu, który pobiera dane z serwera. Jak ten pasek dojdzie do końca, to będzie można pobrać historię do csv/ods/xlsx.

Jeśli wykres się Tobie nie ładuje, to może to być problem z przeglądarką FireFox i trybem prywatnym. W tym trybie to nie działa.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mateok
Posts: 4
Joined: Thu Sep 28, 2017 8:57 am

Post

Jak wszedłem pierwszy raz to faktycznie wyświetlił się pasek postępu, ale nie czekając kliknąłem pobierz historię pomiarów. I zero reakcji. Poczekałem aż wykres się załaduje i pasek postępu - aktualnie wykres jest załadowany, jednak nadal wisi na "Your data are being collected. Please be patient.". Korzystam z Google Chrome.

Edit:
Sprawdziłem również w Firefox normalny tryb - wykres się załadował, poczekałem, kliknąłem pobierz historię i nadal wisi na tym komunikacie i tak już od 3min. Ile trwa generowanie tych danych?
User avatar
klew
Posts: 8774
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mateok wrote: Thu Jun 01, 2023 10:00 am Jak wszedłem pierwszy raz to faktycznie wyświetlił się pasek postępu, ale nie czekając kliknąłem pobierz historię pomiarów. I zero reakcji. Poczekałem aż wykres się załaduje i pasek postępu - aktualnie wykres jest załadowany, jednak nadal wisi na "Your data are being collected. Please be patient.". Korzystam z Google Chrome.

Edit:
Sprawdziłem również w Firefox normalny tryb - wykres się załadował, poczekałem, kliknąłem pobierz historię i nadal wisi na tym komunikacie i tak już od 3min. Ile trwa generowanie tych danych?
Eksport danych jest generowany obecnie na Twoim komputerze, więc to zależy od ilości danych oraz od tego jaki masz sprzęt. Ale u mnie na telefonie 3 lata danych z licznika impulsów szykuje się w 10-15 s.

Jeśli się nie pobiera, to kliknij F12 i tam wybierz "console"/konsola. Następnie wejdź do pobierania wykresów i zobacz czy jakimiś błędami nie sypie. Wrzuć zrzut ekranu na forum.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mateok
Posts: 4
Joined: Thu Sep 28, 2017 8:57 am

Post

Po około 3-4 sekundach wywala coś takiego:
err.jpg
Oprócz tego idą na bieżącą żądania z parametrem include = state i connected.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8774
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mateok wrote: Thu Jun 01, 2023 10:38 am Po około 3-4 sekundach wywala coś takiego:
err.jpg
Oprócz tego idą na bieżącą żądania z parametrem include = state i connected.
Tam jest drobny błąd w obsłudze pobierania danych - gdy w nazwie kanału jest jeden z tych znaków / \ ? * [ ]

Poprawka jest na to już gotowa. Lada dzień powinna być wrzucona na serwery.

Także: możesz poczekać na aktualizację, albo tymczasowo zmień nazwę kanału, aby nie zawierała tych znaków.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mateok
Posts: 4
Joined: Thu Sep 28, 2017 8:57 am

Post

Ok, miałem ":". Poprawiłem - śmiga, dzięki.
mszalap
Posts: 1
Joined: Thu Jul 27, 2023 11:12 am

Post

Witam, czy jest jakiś sposób na zmianę skali na osi Y w wykresie bilansowania wektorowego? Przy wykresie bilansowania arytmetycznego wyświetla jak na zrzutach z ekranu powyżej, natomiast bilans wektorowy ma jakiś problem.

Ps. nie wyświetla się legenda do słupków da się ją jakoś włączyć ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOYER
Posts: 842
Joined: Wed Aug 10, 2022 12:29 pm
Location: Kryry

Post

Przepraszam za głupie pytanie, ale gdzie w cloud są wykresy?
User avatar
lesny8
Posts: 2851
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

SOYER wrote: Thu Jul 27, 2023 2:48 pm Przepraszam za głupie pytanie, ale gdzie w cloud są wykresy?
Wchodzisz w urządzenie->kanał->historia pomiarów
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
TOOM79
Posts: 1
Joined: Wed Nov 16, 2022 6:13 pm

Post

Witam,
świetna robota z tymi wykresami i podsumowaniem.
Teraz w łatwy i przejrzysty sposób można sobie sprawdzić zużycie i produkcję,
lecz czy można do podsumowań dodać jeszcze :
energię czynną pobraną i energię czynną zwróconą - bilans wektorowy ?
Bo właśnie te dane najlepiej odzwierciedlają wskazania licznika,
a tak to było by to wielce ułatwione.

Return to “CLOUD”