Push... push... push...

klew

cinas wrote: Fri Jul 14, 2023 12:16 pm Mam na swoim telefonie kilka kont supli i uruchomiłem na jednym z nich powiadomienie jako odbiorcę wskazałem inny telefon - powiadomienia otrzymuję ja na swoim mimo iż nie jestem zaznaczony
Mój identyfikator to Marcin

Powiadomienie.jpg

Powiadomienie na moim telefonie
A nie masz profilu na swoim telefonie podpiętego do identyfikatora "Darek"?
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
cinas

Ok mam błąd , już poprawiłem
Telefony przypisane były do tego samego identyfikatora
YoMan

Nie do końca wiem gdzie pisać bo się rozgałęziły dyskusje.

U mnie na GG 7.1.1 wysyła powiadomienie PUSH zarówno przy zamknięciu jak i otwarciu pomimo ustawienia reakcji wyłącznie na otwarcie bramy. Po ustawieniu reakcji na zamknięcie powiadomienie nie przychodzi po otwarciu ale za to przychodzą od razu dwa powiadomienia po zamknięciu.

Czy ktoś może potwierdzić takie zachowanie czy mam szukać u siebie jakiegoś problemu z kontaktronem/połączeniem, etc.
YoMan

Najwyraźniej Twój moduł posiada "pływające" wejście, które kilka razy zmienia stan albo z jakiegoś powodu kilka razy raportuje zmienę stanu. Mogę sprawdzić co tam się dzieje od strony serwera ale musiałbyś to urządzenie podłączyć do beta-cloud. Do tego musielibyśmy się umówić na messengerze aby się zsynchronizować czasowo odnośnie testów.
klew

Tam chyba nie ma filtrowania stanu i szybkie zmiany z bramy lub krańcówki generują serię impulsów.
U mnie np napęd nice "cyka" wyjściem sygnalizującym stan podczas ruchu.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
pzygmunt

W sumie racja. W tym przypadku najlepiej odpalać powiadomienie za pośrednictwem sceny z opóźnieniem kilku sekund. Wtedy reakcja odpala najpierw scenę "Przerwij i wykonaj", a scena ma opóźnienie i PUSH-a.
YoMan

pzygmunt wrote: Fri Jul 14, 2023 2:14 pm Najwyraźniej Twój moduł posiada "pływające" wejście, które kilka razy zmienia stan albo z jakiegoś powodu kilka razy raportuje zmienę stanu. Mogę sprawdzić co tam się dzieje od strony serwera ale musiałbyś to urządzenie podłączyć do beta-cloud. Do tego musielibyśmy się umówić na messengerze aby się zsynchronizować czasowo odnośnie testów.
Przyczyna wstepnie znaleziona. Integra nie wiem dlaczego przekazuje z kontaktronu sygnał off-on-off. Miałem takie przypuszczenie skoro u nikogo taki problem nie wystąpił . Dlatego się nie odzywałem dopóki tego nie sprawdziłem. Wcześniej nie było tego widać bo ikonka nigdy nie mrugała przy zamknięciu dopiero push to pokazał.
Muszę sprawdzić sam kontaktron i ustawienia integry.
YoMan

Czy idzie w treści pusha podać stan kanału - przekaźnika?

Chyba gdzieś coś widziałem, się nie wiem czy dobrze kojarzę.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
pzygmunt

Obecnie można użyć zmiennej {temperature} lub {humidity}. Lista zmiennych będzie rozbudowywana.
lukfud

Rozważcie proszę możliwość zmiany wartości flag (titleSetByDevice i messageSetByDevice) zarejestrowanego już powiadomienia bez konieczności usuwania urządzenia z Cloud.

Na liście zmiennych przydała by się nazwa urządzenia.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/

Return to “Zagadnienia ogólne”