A co do kupna używki to kupisz bez problemu. Kłopot ma sprzedający w razie co, nie Ty

Nie kupisz bo kara jest wieksza za zakup niz za sprzedarz nie muwiac juz o instalacjii produktow toksycznych dla srodowiska.Albert wrote: Mon May 22, 2023 4:23 pm Gość co sprawdzał mi szczelność instalacji gazowej mówił, że jakis czas temu cos robił przy takiej samoróbie i klient powiedział że za samo podłączenie jednostki zew z wymiennikiem w środku i elektroniką krzyknęli 1500zl. Wszystko było podszykowane tylko poskrecac itd.
A co do kupna używki to kupisz bez problemu. Kłopot ma sprzedający w razie co, nie Ty![]()
Może nie z klimatyzacją, ale koncepcja podobnamareks6 wrote: Sat Aug 19, 2023 11:58 am A ja właśnie jestem w basenie i po raz kolejny patrzę jak w domu Klima chodzi i się zastanawiam czemu nie można kupić urządzeń 2w1 - w, domu wieje chłodem a jednostka zewnętrzna ogrzewa wodę, czy to w basenie czy też wstępnie do jakiejś temperatury w zbiorniku wstępnym przed głównym który grzeje CWU do docelowej temperatury.
Piszę o zbiorniku wstępnym gdyż wiadomo że taka Klima nie nagrzeje wody do np 60st, ale jakby chociaż nagrzała do 25-30 to i tak lepiej niż gdyby Woda o temperaturze poniżej 10st zasilała główny zbiornik cwu.
Widzieliście takie rozwiązania gdzieś? Kiedyś gdzieś słyszałem że w USA takie rozwiązania gdzie nie gdzie są ale coś mało popularne
sa takie rozwiazania instalowalem marki Kostnerjaku2k wrote: Sat Aug 19, 2023 3:06 pmMoże nie z klimatyzacją, ale koncepcja podobnamareks6 wrote: Sat Aug 19, 2023 11:58 am A ja właśnie jestem w basenie i po raz kolejny patrzę jak w domu Klima chodzi i się zastanawiam czemu nie można kupić urządzeń 2w1 - w, domu wieje chłodem a jednostka zewnętrzna ogrzewa wodę, czy to w basenie czy też wstępnie do jakiejś temperatury w zbiorniku wstępnym przed głównym który grzeje CWU do docelowej temperatury.
Piszę o zbiorniku wstępnym gdyż wiadomo że taka Klima nie nagrzeje wody do np 60st, ale jakby chociaż nagrzała do 25-30 to i tak lepiej niż gdyby Woda o temperaturze poniżej 10st zasilała główny zbiornik cwu.
Widzieliście takie rozwiązania gdzieś? Kiedyś gdzieś słyszałem że w USA takie rozwiązania gdzie nie gdzie są ale coś mało popularne![]()
https://youtu.be/VDsfO2b6_Hc
https://youtu.be/wjO6OLmZB9A