Supla SBW-02 i RNW-01

Nowacek007

A to wszystko jasne. Czyli muszę kupić sterownik do rolety żeby zaczęła działać roleta w supli i sterownik do światła żeby zaczęło działać światło w supli. A dopiero potem można to zespolić poprzez ten RNW.
djalex

Dokładnie tak. Choć tak po prawdzie każdy z tych sterowników czy to do oświetlenia czy do rolet równocześnie jest sam takim pilotem dzięki wyzwalavzom akcji.
pzygmunt

Uzupełniając wypowiedź kolegi takim sterownikiem do rolet możesz sterować też innymi urządzeniami wykorzystując tzw. wielokliki w wyzwalaczach akcji. Np. pojedyncze naciśnięcie - sterujesz roletą, a podwójne całą grupą rolet albo np. światłem.
Nowacek007

Dzięki za pomoc. Muszę zamówić sterownik do rolet
Tak nawiasem mówiąc z tym RNW trochę lecą w kulki bo nigdzie nikt nie pisze przy zakupie że to tylko pilot i potrzebne są osobno sterowniki.
klew

Nowacek007 wrote: Wed May 24, 2023 5:50 am Dzięki za pomoc. Muszę zamówić sterownik do rolet
Tak nawiasem mówiąc z tym RNW trochę lecą w kulki bo nigdzie nikt nie pisze przy zakupie że to tylko pilot i potrzebne są osobno sterowniki.
W większości wygląda jakby ludzie kopiowali opis ze strony https://supla.zamel.com/product/interfe ... fi-rnw-01/
Jest tam napisane "interfejs 4 wejść".
W "cechach produktu" jest napisane, że "Bezprzewodowo steruje wszystkimi odbiornikami Supla Wi-Fi" oraz jest nazywany "nadajnikiem" :)

Dla mnie ten opis też nie jest jasny i jednoznaczny.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
Robert Błaszczak

Może ten opis powinien tak wyglądać:
RNW-01 – Interfejs 4 wejść SUPLA Przeznaczony jest do bezprzewodowego sterowania urządzeniami wykonawczymi Supla Wi-Fi (np. zdalne załączanie / wyłączanie oświetlenia i urządzeń, zamykanie / otwieranie rolet okiennych i bram garażowych). Przeznaczony jest do montażu w puszkach podtynkowych (minimum Ø 60 mm) pod istniejącym osprzętem. Pozwala to na wykorzystanie osprzętu elektroinstalacyjnego dowolnego producenta i nie powoduje ograniczeń w zakresie designu i charakteru wnętrz. Nadajnik posiada cztery wejścia wyzwalane napięciem 230 V AC. Wyzwalanie jest realizowane poprzez zwarcie odpowiedniego wejścia z potencjałem fazy.
RNW-01 nie jest urządzeniem wykonawczym. Nie można podłączyć do niego jakichkolwiek urządzeń/odbiorników elektrycznych.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Nowacek007

Uważam że tak by było bardzo jasno i czytelnie opisane. :D

Return to “ZAMEL RNW-01”