Takie cos możesz bezproblemowo ogarnąć za pomocą GuiGeneric i wsparcia dla bramki RF.daw34 wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 5:54 pm Witam. Faktycznie kilka osób w domu mówi ze przydał by się jeden/dwa piloty ogólnie osoby starsze lub osoby które faktycznie nie noszą telefonu przy sobie albo nie chcą co chwile wstawać z kanapy z ogrodu basenu itp aby otworzyć/ zamknąć rolete lub bramę. Fajni było by mieć pilocik zgrabny z prostymi funkcjami. Można kupić piloty Ala włącznik na ścianę rf i załączać wszystko co mamy dodane do clouda za pomocą linku myśle ze pomysł okej.
Pomyślałem nad tym wykonać to w taki sposób aby jakoś odebrać kod z pilota np.bramka rf sonoff a następnie wykonać usługę przełącz/włącz/wyłącz za pomocą linku wykonawczego.
Np przytrzymujemy przycisk na pilocie klikamy czytaj kod pilota a okienko niżej wklejamy link wykonawczy do opcji np przełącz.
Niestety nie wiem jak to zrobić może ktoś jest chętny wykonać takie oprogramowanie do bramki ?
Nie trzeba się męczyć z linkami bezpośrednimi a w zypełnosci wystarczy obsługa AT w bramce.
Ja mam zrobione 2 zestawy jak poniżej i działa wyśmienicie.
viewtopic.php?p=150003#p150003