Aktualizacja GUI-Generic 6.1.0

daw34

Zgadzam się lecz moduł był nowy nie aktualizowałem tylko zainstalowałem tak jak na każdym nowym module ze sklepu. po kilku próbach nawet wgrałem blanka wykasowałem pamięć wgrałem na nowo i też nic. Wziąłem nodemcu v3 i to samo. :?: :?:
krycha88

Osoby które mają problem przy aktualizacji proszę o przetestowanie tych dwóch plikówz zipa. Pliki wygrywacie przez OTA i po około 3min próbujecie się połączyć do rozgłaszane sieci a następnie przechodzicie na 192.168.4.1. i dajcie znać czy to się powodzi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://gui-generic-builder.supla.io/
YoMan

@krycha88: teraz zauważyłem (może było wcześniej) przy obsłudze MCP -> wybór rodzaju przekaźników, przycisków: MCP2317 lub MCP2317 I2C2
Gdzieś mi umknęło co to za opcja...i do czego?
YoMan

YoMan wrote: Wed Jun 14, 2023 6:17 pm @krycha88: teraz zauważyłem (może było wcześniej) przy obsłudze MCP -> wybór rodzaju przekaźników: MCP2317 lub MCP2317 I2C2
Na ESP32 masz dwa niezależne i2c i to jest do tego. Na jednym robisz obsługę sensorów a na drugim mcp.
https://gui-generic-builder.supla.io/
opo521b

Witam wszystkich serdecznie. Dziś zaktualizowałem swojego Sonoffa Mini, chciałem ustawić w nim funkcje przycisku jako czujnik ruchu i zrezygnować z automatu schodowego.
Nie widzę w ustawieniach takiej funkcji, to jakiś błąd czy trzeba poczekać na jakieś zmiany.
Jestem początkującym jeśli chodzi o GuiGeneric także wybaczcie pytanie.
artur_n

YoMan wrote: Wed Jun 14, 2023 6:17 pm @krycha88: teraz zauważyłem (może było wcześniej) przy obsłudze MCP -> wybór rodzaju przekaźników, przycisków: MCP2317 lub MCP2317 I2C2
Testowałem przy nodemcu. Aktualizacja OTA.
1. Aktualizacja restartuje ESP i tworzy sieć ESP-XXXXXX połączyłem się z nią bez problemu.
2. Aktualizacja restartuje ESP i tworzy sieć UPDATER-Supla połączyłem się z nią bez problemu.
klew

LukaszH wrote: Wed Jun 14, 2023 4:18 pm Mam też kilka pytań:
1. Add: RollerShutter: add getters for closing/opening time: do czego taka funkcja służy ?
To jest funkcja raczej tylko dla programistów. Jak checesz w swoim programie pobrać czasy otwierania/zamykania rolety i je do czegoś użyć (np. wyświetlić na wyświetlaczu), to teraz dla RollerShutter ma odpowiednie metody, aby to pobrać.
LukaszH wrote: Wed Jun 14, 2023 4:18 pm 2. Jakaś nowa funkcja przycisków:
Add: Button: add explicit setButtonType method for: monostable, bistable, motion sensor type setting.
Ten "setButtonType" też jest nieistotny dla użytkowników GG ;).

Reszta pytań dotyczy tego, czy coś będzie dodane do GG, więc na nie nie odpowiem, bo nie wiem :)
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
Patryk

LukiSpajder

Witam
Czy ktoś napotykał na taki problem że urządzenie się zawiesza po braku wi fi przez jakiś czas. Po zaniku wi fi resetuje się i za którym razem się zawiesi , pomaga tylko wyłączenie zasilanie . Dzieje się tak jeśli ustawiona jest dioda informująca o połączeniu z serwerem .
Komuś się tak dzieje ?
robertklepacki94

LukiSpajder wrote: Thu Jun 15, 2023 7:53 am Witam
Czy ktoś napotykał na taki problem że urządzenie się zawiesza po braku wi fi przez jakiś czas. Po zaniku wi fi resetuje się i za którym razem się zawiesi , pomaga tylko wyłączenie zasilanie . Dzieje się tak jeśli ustawiona jest dioda informująca o połączeniu z serwerem .
Komuś się tak dzieje ?
Mi się tak działo na Sonoffach mini w wersji 6.0.4(nowej wersji jeszcze nie testowałem), ale nie wpadłem na to że to może być wina diody. Moduł się wtedy tak zawieszał że nie działał nawet lokalny włącznik, reset zasilania zawsze pomagał.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023

Return to “GUI Generic”