Zapraszamy do testów nowej wersji v23.06

User avatar
pzygmunt
Posts: 18608
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

LukaszH wrote: Sun Jun 25, 2023 12:33 pm A chociaż testowo można by dodać odliczanie czasu kanału, jak w scenach ?
Masz na myśli timery ?
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

pzygmunt wrote: Sun Jun 25, 2023 3:40 pm
LukaszH wrote: Sun Jun 25, 2023 12:33 pm A chociaż testowo można by dodać odliczanie czasu kanału, jak w scenach ?
Masz na myśli timery ?
Albo schodowy?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
LukaszH
Posts: 653
Joined: Sat Dec 14, 2019 11:49 pm

Post

pzygmunt wrote: Sun Jun 25, 2023 3:40 pm
LukaszH wrote: Sun Jun 25, 2023 12:33 pm A chociaż testowo można by dodać odliczanie czasu kanału, jak w scenach ?
Masz na myśli timery ?
Dokładnie to jak w cloud załączy się „automat schodowy” - chociaż nie rozumiem czemu tak się to nazywa i równie dobrze timer mógłby być do każdego włącznika.
W tej funkcji mam użytą pompę do podlewania i każdy zraszacz - niestety nie wiem ile czasu zostało z np. 30min jakie ustawiłem. W scenach jest to super pokazane kiedy się zakończy :)
User avatar
pzygmunt
Posts: 18608
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Automat to automat, a timer to timer. Dla timerów będzie prezentacja odliczania czasu.
W sumie jest to już gotowe od jakiegoś czasu ale brakowało nam UI, który też już jest.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LukaszH
Posts: 653
Joined: Sat Dec 14, 2019 11:49 pm

Post

pzygmunt wrote: Sun Jun 25, 2023 4:39 pm Automat to automat, a timer to timer. Dla timerów będzie prezentacja odliczania czasu.
W sumie jest to już gotowe od jakiegoś czasu ale brakowało nam UI, który też już jest.
Trochę się zgubiłem bo chyba timery jeszcze nie są wprowadzone. Chodziło mi o "automat schodowy" i ustawiony czas wyłączenia, aby ten czas właśnie odliczało przy kanale. Jeśli implementacja taimerów będzie do pozostałych typów kanałów i wtedy jako całe rozwiązanie wprowadzone, to tylko pozostaje poczekać :)
LukaszH
Posts: 653
Joined: Sat Dec 14, 2019 11:49 pm

Post

Odkryłem pewien problem i nie wiem czy jest powiązany z GUI Generic czy to jest dla wszystkich urządzeń także np. Zamela. Jak dodaje się nowe urządzenia do cloud (nawet jak się usunie i doda je ponownie), to dla tego urządzenia znikają ikonki "i" we wszystkich kanałach. Problem można naprawić wracając do wersji oficjalnej gdzie ikonka od razu się pojawia i następnie ponownie instaluje wersję testową, gdzie już ta ikonka jest.
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

LukaszH wrote: Mon Jun 26, 2023 11:42 am Odkryłem pewien problem i nie wiem czy jest powiązany z GUI Generic czy to jest dla wszystkich urządzeń także np. Zamela. Jak dodaje się nowe urządzenia do cloud (nawet jak się usunie i doda je ponownie), to dla tego urządzenia znikają ikonki "i" we wszystkich kanałach. Problem można naprawić wracając do wersji oficjalnej gdzie ikonka od razu się pojawia i następnie ponownie instaluje wersję testową, gdzie już ta ikonka jest.
Dobrze wychwycone, dzięki. Faktycznie jest błąd, flagi urządzenia się nie zapisują. Będzie poprawione.
LukiSpajder
Posts: 297
Joined: Tue Aug 18, 2020 2:22 pm

Post

A jak można uzyskać dostęp do wersji testowej ?
Chętnie przetestuje 😁
User avatar
pzygmunt
Posts: 18608
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

robertklepacki94
Posts: 1007
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

A dziś akurat nowa wersja na testy :) widzę że powiadomienia coraz bliżej bo 23.07 już je wspiera :P
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023

Return to “iOS”