Krótki filmik z działania interfejsu:
https://drive.google.com/file/d/1tV0Dtb ... p=drivesdk
PS. Funkcja gdy podświetlenie maleje oraz rośnie sprzęt korzysta z wbudowanego czujnika światła.
🩺 GKW-01 Testy
-
Last edited by artur_n on Mon Jul 03, 2023 12:52 pm, edited 1 time in total.
-
Ściemniania automagicznego nie zauważyłem, ale w ustawieniach można chyba ustawić tryb wyświetlania. Tam jest 'OFF', 'łapka', 'zegar', 'kalendarz'. To chyba są opcje "wygaszacza ekranu".artur_n wrote: Mon Jul 03, 2023 12:39 pm Dodatkowo po jakimś czasie wyświetlacz się wygasza. Da się ustawić aby nie gasł całkowicie tylko np. ściemniał się do wybranego poziomu?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025

-
Ups, u ciebie to dopiero daje gorącemartur_n wrote: Mon Jul 03, 2023 12:48 pm Krótki filmik z działania interfejsu:
PS. Funkcja gdy podświetlenie maleje oraz rośnie sprzęt korzysta z wbudowanego czujnika światła.

A i dzięki, bo widzę, że jest opcja automatycznego dostosowania jasności do jasności otoczenia

Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025

-
THW-01 pokazuje 27,4 a GKW-01 aż 29 stopni czujnik NTC 28. Natomiast metr dalej czujnik Xiaomi 24,9Goral64 wrote: Mon Jul 03, 2023 12:54 pmUps, u ciebie to dopiero daje gorącemartur_n wrote: Mon Jul 03, 2023 12:48 pm Krótki filmik z działania interfejsu:
A i dzięki, bo widzę, że jest opcja automatycznego dostosowania jasności do jasności otoczenia![]()

-
Docelowo będą inne obudowy, ale te celowo wysłałem bez nadruku laserowego. Możecie dawać propozycje ikon.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
W kolejnej wersji softu będzie możliwość ustawienia czasu po jakim ekran gaśnie całkowicie, albo możliwość wyłączenia tej funkcji (będzie cały czas świecić). Zmieniania jasności po takim czasie na razie nie planowałem.artur_n wrote: Mon Jul 03, 2023 12:39 pm Dodatkowo po jakimś czasie wyświetlacz się wygasza. Da się ustawić aby nie gasł całkowicie tylko np. ściemniał się do wybranego poziomu?
Ogólnie automatyczna jasność dość fajnie działa (choć tutaj też są planowane usprawnienia), więc jeśli ktoś szuka opcji przyciemniania po czasie, to w moim odczuciu, to automatyczne dostosowywanie jasności powinno być wystarczające.
-
tez do mnie przyszedł
1) Bez problemu przyłączenie do Cloud (przez 192.168.4.1) , nie próbowałem z apki (nie lubie
)
2) wejscie w tryb konfiguracji : z poziomu menu GKW-01 ..... cieżko mi było go zmusić , przypadkowo raz mi sie udało (próbowałem przez przycisniecie przez 5 sek ....) , ale tak naprawde , wg mnie, nie ma potrzeby wchodzic w tryb konfiguracji z poziomu GKW-01, bo po co ? zeby ktos przez przypadek tam wszedł ? ..nie ma potrzeby . Bez problemu wchodzi sie przez Cloud-a i to powinno wystarczyć .
3) chyba powinienem napisac to jako punkt 1)
jak odpakowywałem go z pudełka to żona skomentowała : MUSI BYC BIAŁY
nie ma innej opcji
co kraj to obyczaj. A tak na poważnie : biały i czarny to podstawowe dwa kolory i obudowa GKW-01 musi byc dostepna minimum w tych dwóch kolorach
4) obsługa MENU i wygląd :
- menu powinno byc JEDNOPOZIOMOWE , a nie jak jest teraz ze dochodzimy do kluczyka i wchdzimy w podmenu konfiguracji.... ja to ogarniam ale moja rodzinka na początku sie pogubiła gdzie aktualnie jest . To menu powinno zawierac minimalną ilosc opcji : ustawienie temperatury, ustawienia jasnosci , wygaszacz ekranu.... max 5-7 opcji ( nie wiecej) w wiekszości dotyczących zachowania samego GKW-01 . Reszta powinna byc konfigurowalna z aplikacji / clouda.
- Nacisniecie dolnego obszaru powoduje wejscie do menu (działa to sprawnie) i pierwszą opcją jest temperatura ktorą mozna zmieniać (i super) , nacisniecie strałki w lewo powinno od razu wychodzic do ekranu głównego pokazujacego bieżącą temperature czujnika, a teraz pokazuje sie strzałka w góre (niepotrzebnie ).
- Sam dzwięk naciskania .... osobiscie mi sie nie podoba , jest taki jakis ..."starodawny"
to była pierwsz rzecz którą zupełnie wyłączyłem
- pixeloza : jak uruchmiłem pierwszy raz to miałem mieszane uczucia .... a teraz mi sie bardzo podoba
5) wewnętrzny czujnik pokazuje około +3 stopnie wiecej niz jest w rzeczywistości
to takie moje pierwsze wrażenia
pogrzebie wiecej wieczorem

1) Bez problemu przyłączenie do Cloud (przez 192.168.4.1) , nie próbowałem z apki (nie lubie

2) wejscie w tryb konfiguracji : z poziomu menu GKW-01 ..... cieżko mi było go zmusić , przypadkowo raz mi sie udało (próbowałem przez przycisniecie przez 5 sek ....) , ale tak naprawde , wg mnie, nie ma potrzeby wchodzic w tryb konfiguracji z poziomu GKW-01, bo po co ? zeby ktos przez przypadek tam wszedł ? ..nie ma potrzeby . Bez problemu wchodzi sie przez Cloud-a i to powinno wystarczyć .
3) chyba powinienem napisac to jako punkt 1)

4) obsługa MENU i wygląd :
- menu powinno byc JEDNOPOZIOMOWE , a nie jak jest teraz ze dochodzimy do kluczyka i wchdzimy w podmenu konfiguracji.... ja to ogarniam ale moja rodzinka na początku sie pogubiła gdzie aktualnie jest . To menu powinno zawierac minimalną ilosc opcji : ustawienie temperatury, ustawienia jasnosci , wygaszacz ekranu.... max 5-7 opcji ( nie wiecej) w wiekszości dotyczących zachowania samego GKW-01 . Reszta powinna byc konfigurowalna z aplikacji / clouda.
- Nacisniecie dolnego obszaru powoduje wejscie do menu (działa to sprawnie) i pierwszą opcją jest temperatura ktorą mozna zmieniać (i super) , nacisniecie strałki w lewo powinno od razu wychodzic do ekranu głównego pokazujacego bieżącą temperature czujnika, a teraz pokazuje sie strzałka w góre (niepotrzebnie ).
- Sam dzwięk naciskania .... osobiscie mi sie nie podoba , jest taki jakis ..."starodawny"

- pixeloza : jak uruchmiłem pierwszy raz to miałem mieszane uczucia .... a teraz mi sie bardzo podoba

5) wewnętrzny czujnik pokazuje około +3 stopnie wiecej niz jest w rzeczywistości
to takie moje pierwsze wrażenia

-
uwaga do punktu 5) powyżej : teraz (po godzinie pracy) zauważyłem ze rożnica temperatur zwiększyła sie do + 4 stopni.
-
Tu się mylisz. Jeśli jak jak mi udało się zrobić literówkę w haśle do WiFi to jak go zmusisz do konfigu jak nie będzie możliwości wejścia do konfiguracji w samym urządzeniu?wsosniak wrote: Mon Jul 03, 2023 3:57 pm 2) wejscie w tryb konfiguracji : z poziomu menu GKW-01 ..... cieżko mi było go zmusić , przypadkowo raz mi sie udało (próbowałem przez przycisniecie przez 5 sek ....) , ale tak naprawde , wg mnie, nie ma potrzeby wchodzic w tryb konfiguracji z poziomu GKW-01, bo po co ? zeby ktos przez przypadek tam wszedł ? ..nie ma potrzeby . Bez problemu wchodzi sie przez Cloud-a i to powinno wystarczyć .
-
punkt 6) a czemu "kropka" (separator dziesiętny przy pokazywanej aktualnej temperaturze ) mruga z częstotliwością raz na sekunde ? wg mnie niepotrzebnie