ok , to niech ostatnią z opcji w menu bedzie wejscie w tryb konfiguracji , a nie przyciskanie przez 5 sekund i modlenie sie ze cos zadziała albo nie (albo ze ktos sie oprze , połozy ręke na wyświetlaczu i przez przypaek tam wejdzie)artur_n wrote: Mon Jul 03, 2023 4:21 pmTu się mylisz. Jeśli jak jak mi udało się zrobić literówkę w haśle do WiFi to jak go zmusisz do konfigu jak nie będzie możliwości wejścia do konfiguracji w samym urządzeniu?wsosniak wrote: Mon Jul 03, 2023 3:57 pm 2) wejscie w tryb konfiguracji : z poziomu menu GKW-01 ..... cieżko mi było go zmusić , przypadkowo raz mi sie udało (próbowałem przez przycisniecie przez 5 sek ....) , ale tak naprawde , wg mnie, nie ma potrzeby wchodzic w tryb konfiguracji z poziomu GKW-01, bo po co ? zeby ktos przez przypadek tam wszedł ? ..nie ma potrzeby . Bez problemu wchodzi sie przez Cloud-a i to powinno wystarczyć .
🩺 GKW-01 Testy
-
-
Klew pisał że jest to tylko tymczasowo zrealizowane w ten sposób.
-
Do mnie też dotarł "gekon" na szybko rozważyłbym opcję przewijania ekranów zanim zgaśnie temperatura z wilgotnością / data godzina, a jak jest sama temperatura to np z samą godziną.
Reszta meni jest faktycznie bardzo intuicyjna i oczywista.
kropka mruga to oznacza, że działa zegarek.
Mój egzemplarz tez zawyża temperatury o ok 4 st a wilgotność zaniża.
Co do wejścia w tryb konfig to proponowałbym ukrytego od tyłu sw.
Reszta meni jest faktycznie bardzo intuicyjna i oczywista.
kropka mruga to oznacza, że działa zegarek.
Mój egzemplarz tez zawyża temperatury o ok 4 st a wilgotność zaniża.
Co do wejścia w tryb konfig to proponowałbym ukrytego od tyłu sw.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Do bani... trzeba by wymontowywać z puszki.wojtas567 wrote: Mon Jul 03, 2023 5:39 pm Co do wejścia w tryb konfig to proponowałbym ukrytego od tyłu sw.
Mnie nie przeszkadza tak jak jest, ale dodałbym blokadę panelu ustawianą w apce/cloud oraz oczywiście w panelu, np. poprzez dotknięcie przez 2s dwóch przycisków jednocześnie.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025

-
Ze ściany nie tylko sam panel zsunąć lub spinaczem ukuć w wiadomym miejscu.
Co do otwarcia panela to chwilę się zastanawiałem jak tego gekona zamontować w puszce
.
Co do otwarcia panela to chwilę się zastanawiałem jak tego gekona zamontować w puszce

Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Bałbym się, że za którymś razem ktoś przesadzi i porwie kabelkiwojtas567 wrote: Mon Jul 03, 2023 5:58 pm Ze ściany nie tylko sam panel zsunąć lub spinaczem ukuć w wiadomym miejscu.

wojtas567 wrote: Mon Jul 03, 2023 5:58 pm Co do otwarcia panela to chwilę się zastanawiałem jak tego gekona zamontować w puszce.

Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025

-
Hej,
na szybko bez czytania tego posta napisze swoje pierwsze wrażenia. Potem nadrobię co piszecie
Na początku mieszane uczucia, ale im dłużej się nim "bawię" tym bardziej do mnie przemawia.
Miałem problem z ponownym włączeniem trybu konfiguracyjnego,
próbowałem wyłączyć, żeby się nie wygaszal, ale nie znalazłem takiej opcji i nie kumam do końca tych opcji z rączką, ptaszkiem i kalendarzem.
Pewnie, jakieś tam będą zaszyte programy, ale póki co tak na szybko jeszcze przyzwyczajam się do niego.
Jutro bardziej go pomęczę. Dzisiaj się poznajemy
Do puszki też go wciskałem i ciasno wchodzi, ale wchodzi
na szybko bez czytania tego posta napisze swoje pierwsze wrażenia. Potem nadrobię co piszecie
Na początku mieszane uczucia, ale im dłużej się nim "bawię" tym bardziej do mnie przemawia.
Miałem problem z ponownym włączeniem trybu konfiguracyjnego,
próbowałem wyłączyć, żeby się nie wygaszal, ale nie znalazłem takiej opcji i nie kumam do końca tych opcji z rączką, ptaszkiem i kalendarzem.
Pewnie, jakieś tam będą zaszyte programy, ale póki co tak na szybko jeszcze przyzwyczajam się do niego.
Jutro bardziej go pomęczę. Dzisiaj się poznajemy

Do puszki też go wciskałem i ciasno wchodzi, ale wchodzi

-
Wejście w config można ukryć gdzieś głębiej w menu jako jakieś podmenu.
A w tym menu i tak bym proponować wejście w config przez przytrzymanie 5 sekund - co by przez przypadek ktoś nie wszedł.
A w tym menu i tak bym proponować wejście w config przez przytrzymanie 5 sekund - co by przez przypadek ktoś nie wszedł.
Niespełniony automatyk. 
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos

https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
-
Ja wczoraj również odebrałem przesyłkę, niestety z powodu póżnej skonczyło się na rozpakowaniu. Przeglądając forum w ciagu dnia to kol Goral64 tyle już napisał że nie wiem czy udam i się znaleść coś godnego uwagi .
Już na starcie mam problem bo zmieniajac swojego obecnego salusa, który -jest na baterie, mam problem bo do pieca idzie tylko dwu żyłowy przewód , bez rycia się nie obejdzie aby doprowadzic zasilnie . Dopiero co wymieniałem puszki pod SRW, na szczęcie zadowolenie z działania wyższej instacji
przewyższyło chwilowa niedoskonałość ścian . Żywię nadzieję że że w przypadku GKW bedzie podobnie , juz został przyjęty z uznaniem design urządzenia i sposów wyświetlania temp.- matryca.
Już na starcie mam problem bo zmieniajac swojego obecnego salusa, który -jest na baterie, mam problem bo do pieca idzie tylko dwu żyłowy przewód , bez rycia się nie obejdzie aby doprowadzic zasilnie . Dopiero co wymieniałem puszki pod SRW, na szczęcie zadowolenie z działania wyższej instacji

W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024