🩺 GKW-01 Testy

wsosniak

artur_n wrote: Mon Jul 03, 2023 4:21 pm
wsosniak wrote: Mon Jul 03, 2023 3:57 pm 2) wejscie w tryb konfiguracji : z poziomu menu GKW-01 ..... cieżko mi było go zmusić , przypadkowo raz mi sie udało (próbowałem przez przycisniecie przez 5 sek ....) , ale tak naprawde , wg mnie, nie ma potrzeby wchodzic w tryb konfiguracji z poziomu GKW-01, bo po co ? zeby ktos przez przypadek tam wszedł ? ..nie ma potrzeby . Bez problemu wchodzi sie przez Cloud-a i to powinno wystarczyć .
Tu się mylisz. Jeśli jak jak mi udało się zrobić literówkę w haśle do WiFi to jak go zmusisz do konfigu jak nie będzie możliwości wejścia do konfiguracji w samym urządzeniu?
ok , to niech ostatnią z opcji w menu bedzie wejscie w tryb konfiguracji , a nie przyciskanie przez 5 sekund i modlenie sie ze cos zadziała albo nie (albo ze ktos sie oprze , połozy ręke na wyświetlaczu i przez przypaek tam wejdzie)
artur_n

Klew pisał że jest to tylko tymczasowo zrealizowane w ten sposób.
wojtas567

Do mnie też dotarł "gekon" na szybko rozważyłbym opcję przewijania ekranów zanim zgaśnie temperatura z wilgotnością / data godzina, a jak jest sama temperatura to np z samą godziną.

Reszta meni jest faktycznie bardzo intuicyjna i oczywista.
kropka mruga to oznacza, że działa zegarek.

Mój egzemplarz tez zawyża temperatury o ok 4 st a wilgotność zaniża.
Co do wejścia w tryb konfig to proponowałbym ukrytego od tyłu sw.
Pozdrawiam
Wojtek
Goral64

wojtas567 wrote: Mon Jul 03, 2023 5:39 pm Co do wejścia w tryb konfig to proponowałbym ukrytego od tyłu sw.
Do bani... trzeba by wymontowywać z puszki.
Mnie nie przeszkadza tak jak jest, ale dodałbym blokadę panelu ustawianą w apce/cloud oraz oczywiście w panelu, np. poprzez dotknięcie przez 2s dwóch przycisków jednocześnie.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025 :D

Image
wojtas567

Ze ściany nie tylko sam panel zsunąć lub spinaczem ukuć w wiadomym miejscu.
Co do otwarcia panela to chwilę się zastanawiałem jak tego gekona zamontować w puszce :).
Pozdrawiam
Wojtek
Goral64

wojtas567 wrote: Mon Jul 03, 2023 5:58 pm Ze ściany nie tylko sam panel zsunąć lub spinaczem ukuć w wiadomym miejscu.
Bałbym się, że za którymś razem ktoś przesadzi i porwie kabelki :( "Dziurka spinaczowa" jest ciekawszą opcją, ale wprowadza dodatkowe zmiany w HW...
wojtas567 wrote: Mon Jul 03, 2023 5:58 pm Co do otwarcia panela to chwilę się zastanawiałem jak tego gekona zamontować w puszce :).
:) Potwierdzam, ale ta chwila to było z 5s :)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025 :D

Image
michael

Hej,
na szybko bez czytania tego posta napisze swoje pierwsze wrażenia. Potem nadrobię co piszecie 😅

Na początku mieszane uczucia, ale im dłużej się nim "bawię" tym bardziej do mnie przemawia.
Miałem problem z ponownym włączeniem trybu konfiguracyjnego,
próbowałem wyłączyć, żeby się nie wygaszal, ale nie znalazłem takiej opcji i nie kumam do końca tych opcji z rączką, ptaszkiem i kalendarzem.
Pewnie, jakieś tam będą zaszyte programy, ale póki co tak na szybko jeszcze przyzwyczajam się do niego.
Jutro bardziej go pomęczę. Dzisiaj się poznajemy :)
Do puszki też go wciskałem i ciasno wchodzi, ale wchodzi 😅
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wojtas567

michael wrote: Mon Jul 03, 2023 6:42 pm nie kumam do końca tych opcji z rączką, ptaszkiem i kalendarzem.
ręczne sterowanie termostatem, automatyczne, z harmonogramu lub OFF - intuicyjne.
Pozdrawiam
Wojtek
Lector

Wejście w config można ukryć gdzieś głębiej w menu jako jakieś podmenu.
A w tym menu i tak bym proponować wejście w config przez przytrzymanie 5 sekund - co by przez przypadek ktoś nie wszedł.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
shimano73

Ja wczoraj również odebrałem przesyłkę, niestety z powodu póżnej skonczyło się na rozpakowaniu. Przeglądając forum w ciagu dnia to kol Goral64 tyle już napisał że nie wiem czy udam i się znaleść coś godnego uwagi .
Już na starcie mam problem bo zmieniajac swojego obecnego salusa, który -jest na baterie, mam problem bo do pieca idzie tylko dwu żyłowy przewód , bez rycia się nie obejdzie aby doprowadzic zasilnie . Dopiero co wymieniałem puszki pod SRW, na szczęcie zadowolenie z działania wyższej instacji :lol: przewyższyło chwilowa niedoskonałość ścian . Żywię nadzieję że że w przypadku GKW bedzie podobnie , juz został przyjęty z uznaniem design urządzenia i sposów wyświetlania temp.- matryca.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)

Return to “Nowości”