Czy nie da się ustawic samych przycisków v.7.1.17 ?

krycha88

kurus wrote: Tue Jul 11, 2023 8:42 pm @krycha88 rozumiem że ja teraz po aktualizacji również nie otrzymam konfliktu?
Wg mnie będzie konflikt, bo zaktualizowałeś do wersji z błędem w której zmieniła się kolejność.
https://gui-generic-builder.supla.io/
YoMan

kurus wrote: Tue Jul 11, 2023 10:46 pm
YoMan wrote: Tue Jul 11, 2023 9:11 pm
kurus wrote: Tue Jul 11, 2023 8:42 pm @krycha88 rozumiem że ja teraz po aktualizacji również nie otrzymam konfliktu?
Zawsze zrob sobie kopie modułu :) i możesz testować.
Jak to zrobić? Chodzi o opcje zapisz konfiguracje?
Po pierwsze jeżeli instaluje GG i działa to Ściągam sobie binarkę na dysk bo po kolejnej aktualizacji już będzie niedostępna. Potem daje Zapisz konfigurację i taki zestaw trzymam na dysku.
Kiedy wchodzi nowa aktualizacja, na której mi zależy, biorę nowy moduł wemos, wgrywam binarkę i zaczytuje konfiguracje i próbuję aktualizować. Jeżeli wszystko działa, to aktualizuje moduł podstawowy, Jeżeli nie działa, to biegnę z lamentem "olaboga" do kolegi @krycha88 ;)
Niemniej procedury aktualizacji przeprowadzam rzadko i tylko wtedy kiedy pojawiają się istotne dla mnie zmiany, ponieważ Co prawda mam tylko cztery główne moduły ale za to tak rozbudowane że jeżeli muszę ponownie rejestrować w Cloud to mam z głowy 3-4h żeby wszystko od nowa poustawiać
YoMan

krycha88 wrote: Wed Jul 12, 2023 5:02 am
Wg mnie będzie konflikt, bo zaktualizowałeś do wersji z błędem w której zmieniła się kolejność.
Wczoraj zaktualizowałem i nie wyskoczył konflikt, w cloud pojawił się nowy wyzwalacz i aby z wyzwalacza w cloud usunęło mi przypisane funkcje, ustawiłem na nowo i jest Ok.

Return to “GUI Generic”