v23.07 - powiadomienia
-
Np. tak. Należy uwzględnić spadek mocy przy włączeniu obciążenia. Należy dodać analogiczne reakcje jeśli ktoś chce jednocześnie otrzymać powiadomienie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Sprawdź czy działa powiadomienie o zmianie stanu przekaźnika.Duch__ wrote: Tue Jul 11, 2023 7:47 pm Na svr3 nie działają powiadomienia, reakcje ustawiłem z powiadomieniami na mój telefon. Aplikacja zainstalowana najnowsza z google play. Coś źle robię?
Nie widzę w logach żadnych błędów.
U mnie np. nie działają powiadomienia wywoływane z przycisku. Przy zmianie stanu już działają.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
Dziś na FB ktoś pytał o scenę otwarcia bramy do połowy, napisałem że można to osiągnąć przez scenę ->otwórz ->czekaj odpowiedni czas ->otwórz/zamknij. Ja osobiście mam tak zrealizowane to od powstania scen w CLOUD(na zdjęciu ). Chcąc zrobić taka samą scenę w cloud 23.07 nie mogę ustawić czasu pomiędzy akcjami. Coś złe robię czy mały błąd ?
EDIT
U mnie na svr8 w scenach nie da się ustawić opóźnienie pmiedzy akcjami w ogole.
EDIT
U mnie na svr8 w scenach nie da się ustawić opóźnienie pmiedzy akcjami w ogole.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by robertklepacki94 on Wed Jul 12, 2023 4:05 am, edited 1 time in total.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Niestety.local wrote: Tue Jul 11, 2023 8:41 pmSprawdź czy działa powiadomienie o zmianie stanu przekaźnika.Duch__ wrote: Tue Jul 11, 2023 7:47 pm Na svr3 nie działają powiadomienia, reakcje ustawiłem z powiadomieniami na mój telefon. Aplikacja zainstalowana najnowsza z google play. Coś źle robię?
Nie widzę w logach żadnych błędów.
U mnie np. nie działają powiadomienia wywoływane z przycisku. Przy zmianie stanu już działają.
-
A aplikacja ma uprawnienia do powiadomień?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Czyli jak rozumiem gdzieś w opcjach czujnika temperatury i wilgotności pojawi się opcja z reakcją na temperaturę?
-
Jest szansa na poprawkę odnośnie osobistych tokenów dostępowych ?
Wygląda na to, że link jest błędny bo serwer odpowiada kodem 404 Not Found.
Wygląda na to, że link jest błędny bo serwer odpowiada kodem 404 Not Found.
Działa
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy cloud podczas wysyłania powiadomień uwzględnia to, czy moduł jest /connected do sieci?
W skryptach, jeśli nie ustawiło się dodatkowego warunku "...and state(xyz).connected", to skrypty uruchamiały scenę i wysyłały push, że warunek spełniony, pomimo że nie był spełniony, tylko moduł offline
Czy cloud podczas wysyłania powiadomień uwzględnia to, czy moduł jest /connected do sieci?
W skryptach, jeśli nie ustawiło się dodatkowego warunku "...and state(xyz).connected", to skrypty uruchamiały scenę i wysyłały push, że warunek spełniony, pomimo że nie był spełniony, tylko moduł offline