Wersja apki 23.07.01 wkradł się chyba błąd, na Androidzie nie występuje.
viewtopic.php?p=157210#p157210
Timery - wersja 23.07 - zapraszamy do testów
-
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Dziś w końcu podłączyłem mrow02, nagroda konkursowa
I mam taki problem że, często podczas wejścia w szczegóły kanału wywala aplikacje. Kanał jest skonfigurowany jako automat schodowy, używam go do załączania grzejnika do suszenia ręczników i jest ustawiony na 3600s
Wysłałem raport do AppStore.

I mam taki problem że, często podczas wejścia w szczegóły kanału wywala aplikacje. Kanał jest skonfigurowany jako automat schodowy, używam go do załączania grzejnika do suszenia ręczników i jest ustawiony na 3600s
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Poprawka w drodzekurus wrote: Mon Jul 31, 2023 9:17 pm Dziś w końcu podłączyłem mrow02, nagroda konkursowa![]()

Dzięki za zgłoszenie
-
To już też ogarnięte, w nowej wersji powinno działać prawidłowo.robertklepacki94 wrote: Wed Jul 26, 2023 7:55 pm Wersja apki 23.07.01 wkradł się chyba błąd, na Androidzie nie występuje.
viewtopic.php?p=157210#p157210
-
Jeszcze pytanie co do belki kanałów dla samej temp i temp i wilgotności, temp i wilgotność ma pełną kropkę z prawej strony, kanał samej temp ma kropki bez wypełnienia po obu stronach.. tak ma być?mipolansk wrote: Tue Aug 01, 2023 7:53 amPoprawka w drodzekurus wrote: Mon Jul 31, 2023 9:17 pm Dziś w końcu podłączyłem mrow02, nagroda konkursowa![]()
Dzięki za zgłoszenie
Kanał ciśnienia za to niema żadnej kropki..
Dziś jeszcze zauważyłem że dla kanału bramy na jego belce, po jego użyciu pojawił mi się jakiś dziwny czas, w miejscu gdzie odliczany jest czas dla ustawionego timera, spruje jeszcze powtórzyć ten błąd..
-
Kropki nie były jeszcze posprzątane wszędzie. Także nimi na razie się nie przejmujkurus wrote: Tue Aug 01, 2023 9:35 am Jeszcze pytanie co do belki kanałów dla samej temp i temp i wilgotności, temp i wilgotność ma pełną kropkę z prawej strony, kanał samej temp ma kropki bez wypełnienia po obu stronach.. tak ma być?
Kanał ciśnienia za to niema żadnej kropki..
Dziś jeszcze zauważyłem że dla kanału bramy na jego belce, po jego użyciu pojawił mi się jakiś dziwny czas, w miejscu gdzie odliczany jest czas dla ustawionego timera, spruje jeszcze powtórzyć ten błąd..

Odliczanie pojawia się teraz wszędzie, gdy kanał wysyła informacje o włączonym odliczaniu.
Kanały "automat schodowy" oraz "bramy" mają też wewnętrzne odliczanie. Do tej pory nie było to widoczne, ale w tych nowszych wersjach apki, możesz widzieć odliczanie na tych kanałach.
Normalnie bramy są ustawiane na < 1s, więc nie zawsze będzie to widać, ale w przypadkach z dłuższym czasem, powinien to być codzienny widok

-
Nie wiem gdzie zapytać o pewną funkcjonalność timerów, ale czy będą wprowadzone timery także do kanału „automat schodowy” ?
Często na strychu zapomina się wyłączyć światła, dlatego taki automat schodowy jest super rozwiązaniem. Problem robi się kiedy trzeba tam coś porobić dłużej (ja mam ustawienie 10min) i co 10min trzeba uruchamiać ponownie. Jak by był timer, to ustawiłbym na 1-2h aby zrobić jakieś prace, a standardowo na te 10min jest ok. Druga sprawa, to czemu zwykłe włączniki nie mogą mieć funkcji jak „automat schodowy” - w sumie nie widzę różnicy między kanałem oświetlenia, a kanałem włącznika ?
Często na strychu zapomina się wyłączyć światła, dlatego taki automat schodowy jest super rozwiązaniem. Problem robi się kiedy trzeba tam coś porobić dłużej (ja mam ustawienie 10min) i co 10min trzeba uruchamiać ponownie. Jak by był timer, to ustawiłbym na 1-2h aby zrobić jakieś prace, a standardowo na te 10min jest ok. Druga sprawa, to czemu zwykłe włączniki nie mogą mieć funkcji jak „automat schodowy” - w sumie nie widzę różnicy między kanałem oświetlenia, a kanałem włącznika ?
-
Wersja 23.08, która już, albo lada moment pojawi się w apple store powinna rozwiązać problem z crashem i przestawiające się ustawienie timera 

-
Przy pierwszej wersji timerów było założenie, że nie dodajemy tego do "automatu schodowego", bo od strony komunikacyjnej, timery i schodowy używają takich samych komunikatów.LukaszH wrote: Tue Aug 01, 2023 4:38 pm Nie wiem gdzie zapytać o pewną funkcjonalność timerów, ale czy będą wprowadzone timery także do kanału „automat schodowy” ?
Natomiast jest to wykonalne i może być kiedyś dodane, ale obecnie nie mamy tego w planach.
Co do funkcji "automatu schodowego" dla włącznika - ustaw sobie tam po prostu funkcję automatu schodowego i zmień ikony

-
Łukaszu, a nie wystarczy Ci akcja "TURN_ON_WITHOUT_TIMER" wywoływana z przycisku?LukaszH wrote: Tue Aug 01, 2023 4:38 pm Nie wiem gdzie zapytać o pewną funkcjonalność timerów, ale czy będą wprowadzone timery także do kanału „automat schodowy” ?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/