Timery - wersja 23.07 - zapraszamy do testów

Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

@klew
A może dało by się dla automatu schodowego dodać :
viewtopic.php?p=117843#p117843
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

mipolansk wrote: Thu Aug 03, 2023 6:28 am Wersja 23.08, która już, albo lada moment pojawi się w apple store powinna rozwiązać problem z crashem i przestawiające się ustawienie timera :)
Potwierdzam crasha już nie ma ;)
LukaszH
Posts: 653
Joined: Sat Dec 14, 2019 11:49 pm

Post

lukfud wrote: Thu Aug 03, 2023 9:13 am
LukaszH wrote: Tue Aug 01, 2023 4:38 pm Nie wiem gdzie zapytać o pewną funkcjonalność timerów, ale czy będą wprowadzone timery także do kanału „automat schodowy” ?
Często na strychu zapomina się wyłączyć światła, dlatego taki automat schodowy jest super rozwiązaniem. Problem robi się kiedy trzeba tam coś porobić dłużej (ja mam ustawienie 10min) i co 10min trzeba uruchamiać ponownie. Jak by był timer, to ustawiłbym na 1-2h aby zrobić jakieś prace, a standardowo na te 10min jest ok. Druga sprawa, to czemu zwykłe włączniki nie mogą mieć funkcji jak „automat schodowy” - w sumie nie widzę różnicy między kanałem oświetlenia, a kanałem włącznika ?
Łukaszu, a nie wystarczy Ci akcja "TURN_ON_WITHOUT_TIMER" wywoływana z przycisku?
Nie wiem co ta funkcja robi ale po samej jej nazwie, oznaczało by że włączenie na sztywno z ominięciem timera ale także tego od automatu schodowego ? Jeśli tak to po włączeniu świateł na strychu z przycisku, samo się nie wyłączy ?
User avatar
lukfud
Posts: 2119
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

LukaszH wrote: Fri Aug 04, 2023 7:22 pm Nie wiem co ta funkcja robi ale po samej jej nazwie, oznaczało by że włączenie na sztywno z ominięciem timera ale także tego od automatu schodowego ? Jeśli tak to po włączeniu świateł na strychu z przycisku, samo się nie wyłączy ?
Tak, także od automatu schodowego i tak, nie wyłączy się samo.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
Tomek_CBR
Posts: 5
Joined: Fri Aug 11, 2023 1:51 pm

Post

Witam . Co może być przyczyną tego problemu z timerem ze zdjęcia ( jakiś horrendalny czas odliczania) Pojawia się co jakiś czas tylko na tym kanale ,a najbardziej mi na tej opcji zależy w tym odbiorniku. :|
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18608
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jaki sprzęt ? Jakie oprogramowanie ?
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Już był zgłaszany taki problem. Tak jest pewnie GG, a problem jest pewnie gdzieś w supla-device. Sprawdzę to w wolnej chwili
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Tomek_CBR
Posts: 5
Joined: Fri Aug 11, 2023 1:51 pm

Post

pzygmunt wrote: Fri Aug 11, 2023 2:28 pm Jaki sprzęt ? Jakie oprogramowanie ?
Problem występuje na IOS , a odbiornik ROW 02m
. Problem pojawia się na każdym urządzeniu w naszym domu (3 telefony ) Odbiornik i aplikacje zaktualizowane
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Tomek_CBR wrote: Fri Aug 11, 2023 7:28 pm Problem występuje na IOS , a odbiornik ROW 02m
. Problem pojawia się na każdym urządzeniu w naszym domu (3 telefony ) Odbiornik i aplikacje zaktualizowane
A jest możliwość, żeby sprawdzić, czy na Androidzie też występuje?
Dodatkowo czy ten czas pojawia się sam z siebie czy jest jakimś błędem po wystartowaniu timera?
Tomek_CBR
Posts: 5
Joined: Fri Aug 11, 2023 1:51 pm

Post

mipolansk wrote: Fri Aug 11, 2023 7:35 pm
Tomek_CBR wrote: Fri Aug 11, 2023 7:28 pm Problem występuje na IOS , a odbiornik ROW 02m
. Problem pojawia się na każdym urządzeniu w naszym domu (3 telefony ) Odbiornik i aplikacje zaktualizowane
A jest możliwość, żeby sprawdzić, czy na Androidzie też występuje?
Dodatkowo czy ten czas pojawia się sam z siebie czy jest jakimś błędem po wystartowaniu timera?
Nie mam możliwości sprawdzenia na androidzie.Ten błąd pojawia się sam z siebie codziennie kilka razy o różnych porach. Można wtedy włączyć kanał ale timera już nie bo sobie ten czas odlicza . Czas jest odliczany ale timer sam z siebie nie włącza ani nie wyłącza kanału

Return to “iOS”