Sterowanie jednym przyciskiem dwoma przekaźnikami

YoMan

a przycisk bistabilny?
YoMan

YoMan wrote: Thu Jul 20, 2023 7:47 am a przycisk bistabilny?
Normlanie przycisk "bistabilny" też robi "przełącz" na każdą zmianę pozycji. Chodzi o to, że jeśli przycisk na ścianie jest w pozycji "off", a włączysz w apce przekaźnik, to przełączenie przycisku powinno zmienić stan przekaźnika.

Tego typu sterowanie przyciskiem, że włączony zawsze tylko włącza, a wyłączony zawsze tylko wyłącza jest realizowany przez wejście typu "motion sensor"/"czujnik ruchu". Ale nie pamiętam, czy w GG to było ostatecznie dodane, czy nie.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
krycha88

klew wrote: Thu Jul 20, 2023 8:15 am Tego typu sterowanie przyciskiem, że włączony zawsze tylko włącza, a wyłączony zawsze tylko wyłącza jest realizowany przez wejście typu "motion sensor"/"czujnik ruchu". Ale nie pamiętam, czy w GG to było ostatecznie dodane, czy nie.
Jest dodane, ale w praktyce tego nie wykorzystałem :)
https://gui-generic-builder.supla.io/
YoMan

klew wrote: Thu Jul 20, 2023 8:15 am
YoMan wrote: Thu Jul 20, 2023 7:47 am a przycisk bistabilny?
Normlanie przycisk "bistabilny" też robi "przełącz" na każdą zmianę pozycji. Chodzi o to, że jeśli przycisk na ścianie jest w pozycji "off", a włączysz w apce przekaźnik, to przełączenie przycisku powinno zmienić stan przekaźnika.

Tego typu sterowanie przyciskiem, że włączony zawsze tylko włącza, a wyłączony zawsze tylko wyłącza jest realizowany przez wejście typu "motion sensor"/"czujnik ruchu". Ale nie pamiętam, czy w GG to było ostatecznie dodane, czy nie.
No w sumie przy sterowaniem światłem logiczne - tak powinno działać.
W takim razie koledze zostaje wykorzystanie clouda/skryptów i wirtualnego przekaźnika pod przyciskiem.
YoMan

Return to “GUI Generic”