Fajnie to wygląda ale mam parę uwag:
- pomimo WYŁĄCZONEJ opcji pokazywania 'i" przy kanałach ta opcja jest aktywna
-pomiędzy przełączaniem "ręczny" a "auto" przesuwa się ekran nastawczy , podobnie przy On/Off.
.
Termostaty - v23.08.01 - zapraszamy do testów
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Też bym z chęcią chciał pod wemos. Taki z 2ma DS o jednym przekaźnikiem. Czy jest szansa na binarke koledzy?byniom wrote: Thu Aug 17, 2023 6:52 pm Czy termostat to tylko w arduino można zrobić czy jest tez jakiś gotowiec który można wgrać do modułu ?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
@klew wrzucił pełnowartościowy przykład.
viewtopic.php?p=159005#p159005
Ja używając pierwszy raz w życiu Arduino IDĘ dałem rady ogarnąć to w 15 minut, czytaj tylko komentarze w kodzie.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Ja zainstalowałem termostat basic ale temperatury z ds'a nie widzi
Czy ds musi być podłączony do urządzenia podczas kompilacji?
-
Ds musisz podłączyć pod gpio i w arduino IDĘ odczytać adresy ds,ów. Później w przykładzie od @klew je podmienić.lukasz06 wrote: Sun Aug 20, 2023 5:12 pm Ja zainstalowałem termostat basic ale temperatury z ds'a nie widzi
-
Tu viewtopic.php?p=159332#p159332 podzieliłem obsługę DS-ów na dwa GPIO. Nie ma więc potrzeby wpisywania adresów DS18B20.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
A jak się odczytuje, co trzeba wybrać.robertklepacki94 wrote: Sun Aug 20, 2023 5:23 pmDs musisz podłączyć pod gpio i w arduino IDĘ odczytać adresy ds,ów. Później w przykładzie od @klew je podmienić.lukasz06 wrote: Sun Aug 20, 2023 5:12 pm Ja zainstalowałem termostat basic ale temperatury z ds'a nie widzi
Dopiero poznaje Arduino Idę
-
To tak jak ja. Ale wpisałem w Google ,,jak odczytać adres DS18B20 w Arduino IDE” wszedłem w pierwszy przykład, skopiowałem kod, załadowałem i odczytałem.lukasz06 wrote: Sun Aug 20, 2023 6:43 pmA jak się odczytuje, co trzeba wybrać.robertklepacki94 wrote: Sun Aug 20, 2023 5:23 pmDs musisz podłączyć pod gpio i w arduino IDĘ odczytać adresy ds,ów. Później w przykładzie od @klew je podmienić.lukasz06 wrote: Sun Aug 20, 2023 5:12 pm Ja zainstalowałem termostat basic ale temperatury z ds'a nie widzi
Dopiero poznaje Arduino Idę![]()
-
Od północy pt/so nie mogę wejść w ustawienia termostatu ->apka crashuje i uruchamia się od nowa.
Jakoś nie widzę innych sygnałów więc domniemywam, że jestem jedyny. Usunięcie konta i ponowne wpisanie danych konta nie pomogło?
Jakieś sugerowane rozwiązanie?
(nie chciałbym usuwać całej apki albo jej danych ponieważ testowa nadpisała się na wersję stabilną i będę musiał od nowa ustawiać kolejność kanałów:( )
Jakoś nie widzę innych sygnałów więc domniemywam, że jestem jedyny. Usunięcie konta i ponowne wpisanie danych konta nie pomogło?
(nie chciałbym usuwać całej apki albo jej danych ponieważ testowa nadpisała się na wersję stabilną i będę musiał od nowa ustawiać kolejność kanałów:( )
YoMan
-
Crash jest tylko jak wchodzisz w detale termostatu?YoMan wrote: Mon Aug 21, 2023 4:31 pm Od północy pt/so nie mogę wejść w ustawienia termostatu ->apka crashuje i uruchamia się od nowa.
Możesz usunąć termostat z konta i spróbować dodać go jeszcze raz.