Wsparcie dla Termostatu

Gitman

Zmień w konfigu funkcje termostatu na chłodzenie.
krycha88

wirszews wrote: Mon Oct 21, 2024 1:10 am Hej,
da radę zmodyfikować aby dało się wpisać ujemne temp?

do 0 działa a jak np dam -1 to po zapisaniu jest 255
Poprawię to wieczorem.
https://gui-generic-builder.supla.io/
krycha88

wirszews wrote: Mon Oct 21, 2024 1:10 am Hej,
da radę zmodyfikować aby dało się wpisać ujemne temp?

do 0 działa a jak np dam -1 to po zapisaniu jest 255
Wrzuciłem poprawki - zobacz dzisiejszą wersję.
https://gui-generic-builder.supla.io/
wirszews

Dzięki.
Obecnie mam błąd aktualizacji.
Zabrakło miejsca czy jeszcze do końca nie działa?
Sprobuje jeszcze ręcznie wgrać.

Jest jakiś błąd bo przez www tez nie mogę wygenerować

megawrzuta.pl/clipboard/1a6x2gqo/
djalex

Uruchomiłem testowo termostat z OLED i mam kilka sugestii jeśli chodzi o wyświetlanie:
1. Generalnie raczej nikt urządzenia nie będzie przenosił z miejsca na miejsce więc wyświetlanie kresek z zasięgiem wydaje się zbędne - w tym miejscu mógłby być czas zamiast w lewym dolnym rogu.
2. Fajnie by było gdyby temp. odczytu była trochę wyżej a nie sklejona z dolnym wierszem i bez symbolu st (zbędne) a jeśli już koniecznie ten symbol musi zostać to choć odrobinę większy odstęp między wartością a symbolem
IMG_20241023_001014622_HDR.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan

djalex wrote: Wed Oct 23, 2024 9:57 am Uruchomiłem testowo termostat z OLED i mam kilka sugestii jeśli chodzi o wyświetlanie:
1. Generalnie raczej nikt urządzenia nie będzie przenosił z miejsca na miejsce więc wyświetlanie kresek z zasięgiem wydaje się zbędne - w tym miejscu mógłby być czas zamiast w lewym dolnym rogu.
2. Fajnie by było gdyby temp. odczytu była trochę wyżej a nie sklejona z dolnym wierszem i bez symbolu st (zbędne) a jeśli już koniecznie ten symbol musi zostać to choć odrobinę większy odstęp między wartością a symbolem
A bierzesz pod uwagę że obsługa OLEDa nie jest wyłącznie dla termostatów? :)
YoMan

YoMan wrote: Wed Oct 23, 2024 4:21 pm
djalex wrote: Wed Oct 23, 2024 9:57 am Uruchomiłem testowo termostat z OLED i mam kilka sugestii jeśli chodzi o wyświetlanie:
A bierzesz pod uwagę że obsługa OLEDa nie jest wyłącznie dla termostatów? :)
Tak, wiem o tym. Nie znam się również na programowaniu i jedynie co mi się wydaje to to, że to co jest wyświetlane zależy od softu. Dlatego wstawiłem sugestie. Nie śledzę dokładnie wątku ale nieraz już były propozycje zmian co do zmian w wyświetlanych treściach. Ciekaw jestem wypowiedzi osoby która się tym zajmuje.
djalex

Pomiar mierzony przez DS-a jest wyświetlany na kanale termostatu. Pytanko: jest możliwość aby ten sam odczyt był równocześnie wyświetlany na osobnym kanale (w innej lokalizacji) tylko jako temperatura a nie termostat? Chodzi o to żeby dostęp do termostatu miał tylko jeden użytkownik a reszta tylko do odczytu temperatury?
Gitman

Link bezpośredni a jak chcesz mieć widoczność w aplikacji to musisz postawić jakiegoś wemosa z odczytem linków bezpośrednich, wtedy pojawi ci się kanał i możesz sobie zrobić osobna lokalizację. Być może wystarczy tylko dodać odczyt do już istniejącego modułu który posiadasz ale trzeba uważać bo linki bezpośrednie zjadają dużo pamięci i raczej na pewno będzie konflikt kanałów.

Return to “GUI Generic”