Problem z całkowitym zawieszaniem się modułów LIW, SRW, SBW oraz ROW.

robertklepacki94

Problem może dotyczyć też jednych z pierwszych sprzedażowych modeli mROW-02 ? Raz na jakiś czas dosłownie zachowuje się tak samo zero reakcji na przyciski i pomaga tylko reset zasilania.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Mmof

klew wrote: Mon Sep 04, 2023 9:44 am Dodam tylko, że na tych kilku urządzeniach, do których mieliśmy dostęp, zawieszanie występowało mniej więcej w 1-3 przypadkach na 10 restartów.

Problem może też wystąpić przy soft resecie - tzn. gdy nie ma dostępu do sieci przez jakiś czas i urządzenie próbuje zrobić reset. Więc pozbawienie takiego urządzenia dostępu do sieci na dłuższy czas, praktycznie zawsze doprowadzi do zawieszenia i dopiero reset zasilania może pomóc.
Ok to w jaki sposób teraz będzie to robione po adresie e-mail konta czy jakoś inaczej?
pzygmunt

Na razie udostępniamy aktualizacje na wskazane urządzenia. Do tego potrzebujemy adres email konta i jakiś namiar na urządzenie.
pzygmunt

robertklepacki94 wrote: Mon Sep 04, 2023 8:08 pm Problem może dotyczyć też jednych z pierwszych sprzedażowych modeli mROW-02 ? Raz na jakiś czas dosłownie zachowuje się tak samo zero reakcji na przyciski i pomaga tylko reset zasilania.
w mROW nie zaobserwowaliśmy takiego problemu.
Mmof

pzygmunt wrote: Mon Sep 04, 2023 8:20 pm Na razie udostępniamy aktualizacje na wskazane urządzenia. Do tego potrzebujemy adres email konta i jakiś namiar na urządzenie.
Jutro podam dwa namiary dzisiaj jest już późno nie chcę ich budzić.😁
robertklepacki94

pzygmunt wrote: Mon Sep 04, 2023 8:20 pm
robertklepacki94 wrote: Mon Sep 04, 2023 8:08 pm Problem może dotyczyć też jednych z pierwszych sprzedażowych modeli mROW-02 ? Raz na jakiś czas dosłownie zachowuje się tak samo zero reakcji na przyciski i pomaga tylko reset zasilania.
Mam 6 sztuk mROW i tylko z jednym się tak dzieje raz na jakiś czas. Pomoże coś jak podczas takiego zawieszenia napisze do ciebie żeby wyciągnąć coś z logów ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew

robertklepacki94 wrote: Mon Sep 04, 2023 8:26 pm
pzygmunt wrote: Mon Sep 04, 2023 8:20 pm
Mam 6 sztuk mROW i tylko z jednym się tak dzieje raz na jakiś czas. Pomoże coś jak podczas takiego zawieszenia napisze do ciebie żeby wyciągnąć coś z logów ?
Możesz spróbować zestresować mu zasilanie kilka razy i sprawdzić czy się zawiesi. Podaj też numer seryjny z naklejki na obudowie.

Zdalnie z logów nic się nie wyciągnie.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
AdamT

Witam.
Dwa sterowniki mSRW odesłane do Zamela z Krakowa. Dokładnie awaria jak w opisie. Odesłane w tym tygodniu.
Dodatkowo mam u klienta ROW 01, całkowite zawieszenie i brak możliwości sterowania z wyłącznika. Urządzenie kupione jakieś 5 lat temu.
Jeżeli to pomoże to poproszę o ten sterownik - jest wymieniony- i podłączę do swojego konta.
Pozdrawiam.
emg

U mnie na jednym sbw-02 podobny objaw. Zawiesza się, nie reaguje na reset, po odpięciu zasilania wraca na jakiś czas do żywych. Efekt zaobserwowałem teraz, wcześniej działał poprawnie.
........._____.........______........______.........

supla: zamel x15, shelly x 16, wemos x4, sonoff
konkurencja: blebox, tuya, nuki
pzygmunt

AdamT wrote: Fri Sep 08, 2023 7:50 pm Witam.
Dwa sterowniki mSRW odesłane do Zamela z Krakowa. Dokładnie awaria jak w opisie. Odesłane w tym tygodniu.
Dodatkowo mam u klienta ROW 01, całkowite zawieszenie i brak możliwości sterowania z wyłącznika. Urządzenie kupione jakieś 5 lat temu.
Jeżeli to pomoże to poproszę o ten sterownik - jest wymieniony- i podłączę do swojego konta.
Pozdrawiam.
Ten problem raczej dotyczy tylko tegorocznych urządzeń.

Return to “Ogólna dyskusja”