Sbw 01/ Beninca JM.4ESA 5B
-
Chyba to głupie pytanie ale jak ustawić multimetr żeby sprawdzić to zwarcie? Jestem kompletnym laikiem 

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Ustaw na symbol diody. Jak zewrzesz przewody z multimetru powinieneś mieć sygnał dźwiękowy

Odważny jesteś

Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Przy zwarciu powinieneś słyszeć sygnał dźwiękowy. Zanim podłączysz zewrzyj dla testu sondy.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Rozumiem ze to jest ikonka diody (zdjęcie)?
Wyciągnąłem przewody z gniazda aux i teraz multimetrem czarna końcówka do 24v - a czerwona do wejścia aux przy otwartej i zamkniętej bramie czy dobrze rozumiem?
Wyciągnąłem przewody z gniazda aux i teraz multimetrem czarna końcówka do 24v - a czerwona do wejścia aux przy otwartej i zamkniętej bramie czy dobrze rozumiem?
-
Ok czyli ustawiony mam dobrze, a przepraszam jakie sondy na test?
-
Ok sondy z multimetra zwarte wydają dźwięk
-
Tak, to jest ikonka diody. Jak pokrętło ustawisz na tą ikonkę, włączysz multimetr i zewrzesz ze sobą przewody multimetru to powinieneś słyszeć sygnał dźwiękowy. Jeśli tak będzie, to odłącz oba przewody od dwóch zacisków AUX i podłącz multimetr. Czerwony do jednego zacisku AUX, czarny do drugiego (obojętnie w jakiej kolejności). Otwórz bramę - powinieneś słyszeć sygnał dźwiękowy. W czasie otwierania sygnał będzie przerywany. Po zamknięciu bramy brak sygnału dźwiękowego.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Przy pustych wtykach aux multimetr nie reaguje dźwiękiem ani przy opuszczonej ani otworzonej bramie…
Sam już zgłupiałem…
Sam już zgłupiałem…
-
Wygląda więc na to, że masz źle skonfigurowane wyjście AUX, lub też uszkodzony jest sterownik bramowy.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Przepraszam Panowie złe wkładałem multimetr…
Panie Robercik jest tak jak Pan napisał. Włożyłem multimetr poprawnie i mam ciągły dźwięk przy otwartej bramie, przerywany podczas pracy bramy i brak dźwięku przy zamkniętej bramie czyli jest Ok
Panie Robercik jest tak jak Pan napisał. Włożyłem multimetr poprawnie i mam ciągły dźwięk przy otwartej bramie, przerywany podczas pracy bramy i brak dźwięku przy zamkniętej bramie czyli jest Ok